Ingrediente:
- 190 g faina de grau alba
- 3 lingurite praf de copt
- 1/2 lingurita sare de mare fina
- o lingura zahar demerara
- 310 ml lapte (1 1/4 cani)
- 1 ou ecologic
- 45 g unt nesarat (82 % grasime) topit
- 1/2 lingurita extract de vanilie
Intr-un bol cerneti faina, praful de copt si sarea. Pregatiti un tel la indemana apoi adaugati zaharul, oul, laptele si untul (acesta sa fie ultimul). Sa fiti rapizi cu telul deoarece untul incepe sa se solidifieze din cauza laptelui. De asemenea amestecati toate ingredientele deodata. Aceasta previne cocolasele. Lasati apoi sa stea 5 minute. Intr-o tigaie de teflon preincalzita la foc mediu turnati 1/4 cana pentru fiecare clatita. Se pot face si cu 1/2 de cana daca le vreti mai mari. Cand apar bule de aer in mijlocul unei clatite atunci le intoarceti, aproximativ 2 minute pe fiecare parte. Serviti cu sirop de artar (maple syrup) preferabil grad A sau miere.
Portii: 10 clatite
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu