Acest chec are un gust pronuntat de ciocolata in timp ce dovlecelul previne acesta sa aiba o textura uscata, de asemenea este foarte satios.
Ingrediente:
- 210 g faina de grâu albă fara emulgatori
- 40 g cacao organica (ecologica)
- 1/2 lingurița praf de copt
- 1/2 lingurița bicarbonat de sodiu
- 1 lingurița sare de mare fina
- 100 g zahăr muscovado sau demerara
- 125 ml ulei de sambure de struguri (grapeseed oil) nerafinat
- 100g miere
- 3 oua ecologice
- 1 lingurita extract de vanilie
- 2 cani dovlecel razalit
- 80 g ciocolata neagră 70-80% (fara lecitina sau grasimi vegetale)
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 °C (gaz 4). Ungeti o tava pentru chec cu putin ulei apoi presarati niște faina astfel incat sa acopere toate părțile. Se razaleste dovlecelul de marime medie. Într-un bol puteți faina, cacao, sarea, praful de copt si biarbonatul de sodiu. Amestecati bine cu un tel. Într-un alt bol bateti putin ouăle si adaugati uleiul, zaharul, mierea si vanilia. Amestecati bine si turnati in bolul cu faina. Cand ingredientele sunt incorporate adaugati dovlecelul si apoi bucățile de ciocolata (taiate marunt). Distribuiti acestea uniform prin aluat apoi transferati in tava. Se coace timp de 60 minute. Permiteti sa se răcească 15 minute înainte sa scoateti din tava. Transferati apoi pe un grătar de răcire. Nu serviti cand acesta este foarte cald desi tentatia este mare.
Portii: 1 chec
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu