luni, 21 ianuarie 2013

Peste cu Fulgi de Ovaz si Masline


Pentru peste: 
  • 4 bucati peste alb file;aproximativ 200 g fiecare (eu am folosit pollock) 
  • sare si piper proaspat macinat
  • 3-4 lingurite mustar Dijon
  • fulgi de ovaz indeajuns sa acopere pestele deasupra
Pentru masline: 
  • 20-30 g masline fara samburi taiate marunt
  • 1/4 lingurita busuioc
  • 1/4 lingurita majoram
  • 1 lingurita patrunjel verde taiat marunt
  • 1/2 catel de usturoi razalit fin
  • 30 ml sau 2 linguri de ulei de masline extra virgin
  • 1/2 lingurita miere
  • 1 lingurita otet balsamic
  • piper proaspat macinat
Pentru puree cu lamaie (optional) : 
  • 1 kg cartofi albi curatiti
  • 1 lingurita suc de lamaie proaspat stors
  • 1/4 lingurita coaja de lamaie razalita
  • sare si piper proaspat macinat
  • 30 g unt
  • 50 ml lapte 
  • 1 lingura de smantana
  • un praf de oregano
  • un praf mic de nucsoara
Mod de preparare:
Taiati cartofii in jumatate sau sferturi daca sunt mari cu conditia ca acestia sa fie de aproximativ aceeasi marine. Fierbetii in apa cu putina sare. Intr-un bol amestecati toate ingredientele pentru masline cu exceptia otetului. 
Lasati acesta la sfarsit si adaugati-l treptat ajustand dupa gust. Cu 10 minute inainte sa fie gata cartofii pregatiti pestele. Ungeti cu putin ulei de masline o tava. Asezonati pestele, aranjati in tava apoi ungeti deasupra cu mustar. Puneti putin ulei de masline si pe fulgi, amestecati apoi acoperiti partea deasupra. 
Mai stropiti cu putin ulei de masline si apasati cu degetele usor dupa care puneti sub grill 10 minute (depinde de cuptor, pe randul din mijloc; nu le lasati pestele sa se usuce). Cand cartofii sunt fierti strecuratii apoi pisati sau mixati cu blenderul cat de fin ii doriti. 
Adaugati untul si cu o spatula amestecati pana cand este topit. Puneti restul de ingrediente ajustand asezonarea. Serviti pestele cu masline, puree cu lamaie si optional o salata sau alte legume.

Portii: 4




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu