luni, 21 ianuarie 2013

Burger cu Ton si Dovlecel


Pentru burgeri: 
  • 1 ceapa taiata marunt
  • 20 g unt nesarat
  • o conserva de ton bucati in suc propriu strecurat
  • 1 dovlecel mic razalit (aproximativ 100-130 g) 
  • 1 ou ecologic (bateti putin acesta intr-un bol)
  • 1 lingura patrunjel maruntit
  • 1/2 lingurita salvie 
  • 1 lingurita suc de lamaie proaspat stors
  • sare de mare sau roz fina
  • un praf mic de ardei cayenne
  • piper proaspat macinat
  • 1 cana cheddar razalit (puteti pune si cascaval) 
  • 1/2 cana pesmet
Pentru asamblare: 
  • 1 ardei gras rosu 
  • 1 galbenus fiert
  • 4 linguri de ulei de masline extra virgin
  • sare si piper prpoaspat macinat
  • 2 lingurite mustar Dijon
  • 1/6 ceapa rosie taiata bucati
  • 4 chifle sau covrigi (preferabil de casa) 
  • 1 mana de rucola spalata si uscata
  • 1 morcov razalit
  • masline fara samburi injumatatite
Mod de preparare:
Caliti ceapa in unt cu putina sare pana cand aceasta este caramalizata si are o culoare aurie dupa care lasati sa se raceasca. Coaceti ardeii, curatati de piele si lasati deoparte. Stoarceti bine dovlecelul de apa lasata. 
Intr-un bol amestecati toate ingredientele pentru burgeri ajustand cantitatea de pesmet in functie de umiditatea amestecului. Intr-un blender puneti galbenusul fiert, ardeii, Dijon, ulei de masline si asezonati. Pulsati pana cand obtineti un sos gros fin. Ajustati asezonarea daca mai este nevoie.
 Intr-o tigaie puneti putin ulei de masline. Impartiti amestecul pentru burgeri in 4 apoi formati in discuri bine compactate. Prajiti acestea dupa plac. Taiati chiflele in jumatate ia
r pe partea superioara a jumatatiii ungeti cu sos. Aranjati pe partea inferioara rucola, morcov, puneti un burger apoi acoperiti cu cealalta bucata de chifla. 

*Daca folositi ardei rosu copt de la borcan atunci puneti doar jumatate si o lingurita de mustar Dijon.

Portii: 4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu