Pentru burgeri:
- 1 ceapa taiata marunt
- 20 g unt nesarat
- o conserva de ton bucati in suc propriu strecurat
- 1 dovlecel mic razalit (aproximativ 100-130 g)
- 1 ou ecologic (bateti putin acesta intr-un bol)
- 1 lingura patrunjel maruntit
- 1/2 lingurita salvie
- 1 lingurita suc de lamaie proaspat stors
- sare de mare sau roz fina
- un praf mic de ardei cayenne
- piper proaspat macinat
- 1 cana cheddar razalit (puteti pune si cascaval)
- 1/2 cana pesmet
- 1 ardei gras rosu
- 1 galbenus fiert
- 4 linguri de ulei de masline extra virgin
- sare si piper prpoaspat macinat
- 2 lingurite mustar Dijon
- 1/6 ceapa rosie taiata bucati
- 4 chifle sau covrigi (preferabil de casa)
- 1 mana de rucola spalata si uscata
- 1 morcov razalit
- masline fara samburi injumatatite
Mod de preparare:
Caliti ceapa in unt cu putina sare pana cand aceasta este caramalizata si are o culoare aurie dupa care lasati sa se raceasca. Coaceti ardeii, curatati de piele si lasati deoparte. Stoarceti bine dovlecelul de apa lasata.
Intr-un bol amestecati toate ingredientele pentru burgeri ajustand cantitatea de pesmet in functie de umiditatea amestecului. Intr-un blender puneti galbenusul fiert, ardeii, Dijon, ulei de masline si asezonati. Pulsati pana cand obtineti un sos gros fin. Ajustati asezonarea daca mai este nevoie.
Intr-o tigaie puneti putin ulei de masline. Impartiti amestecul pentru burgeri in 4 apoi formati in discuri bine compactate. Prajiti acestea dupa plac. Taiati chiflele in jumatate ia
r pe partea superioara a jumatatiii ungeti cu sos. Aranjati pe partea inferioara rucola, morcov, puneti un burger apoi acoperiti cu cealalta bucata de chifla.
*Daca folositi ardei rosu copt de la borcan atunci puneti doar jumatate si o lingurita de mustar Dijon.
Portii: 4
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu