joi, 24 ianuarie 2013

Pizza Calzone cu Mozzarella si Prosciutto


Pentru aluat: 
  • 250 g faina de grau alba 
  • 1/2 lingurita drojdie granulata
  • 1 lingurita miere 
  • 1/2 lingurita sare de mare sau roz fina
  • 135 ml apa calda (aproximativ 40 C) 
Pentru umplutura: 
  • 100 g prosciutto 
  • 250 g mozzarela 
  • 4 linguri sos de rosii (nu folositi bulion sau pasta) 
  • piper
  • 1 lingurita oregano
  • busuioc verde
Mod de preparare:
Intr-o cana dizolvati mierea si drojdia in apa. Lasati sa stea 15 minute. Amestecati bine faina cu sarea apoi turnati apa si cu o furculita formati intr-un aluat (daca aluatul este prea uscat mai adaugati cativa stropi de apa). Transferati pe o suprafata cu faina presarata si framantati 8-10 minute sau pana cand aluatul este elastic si ferm, formati apoi intr-o bila. Puneti putin ulei de masline intr-un bol adanc si ungeti pe margini si aluatul pe toate partile, acoperiti bolul cu un prosop sau folie de plastic si lasati cel putin 2 ore. Preincalziti cuptorul la 190 C (gaz 5). Taiati mozzarela felii si pregatiti restul de ingrediente la indemana. Presarati faina pe suprafata si pe aluat apoi impartiti acesta in jumatate. Luati o bucata si intindeti intr-un cerc cu diametrul intre 28-30 cm. Ungeti acesta cu 2 linguri de sos de rosii lasand aproximativ 3 cm pe margini, imprastiati oregano, putin piper apoi pe jumatate aranjati 50 din prosciutto, 125 g mozzarela si busuioc. Aduceti cealalta parte deasupra si sigilati bine pe margine (incepeti dintr-un capat si cu o mana rulati aluat si cu cealalta apasati cu degetul pentru a sigila). Procedati la fel cu restul de aluat. Transferati intr-o tava cu folie de aluminiu si coaceti aproximativ 20-25 minute (depinde de cuptor). Optional serviti cu putin ulei de masline extra virgin infuzat cu chili deasupra.

Portii: 2 pizza 










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu