joi, 24 ianuarie 2013

Pizza cu Ansoa si Kalamata


Pentru aluat: 
  • 60 ml apa calda (intre 38-40 C) 
  • 10 g drojdie granulata activa 
  • 1 lingurita miere
  • 180 ml apa calda (intre 38-40 C) 
  • 1 lingura ulei de masline extra virgin 
  • 1 lingurita sare de mare fina 
  • 375 g faina de grau alba 
Pentru topping: 
  • 30 g unt 
  • 2 cepe taiate marunt 
  • 1 bucata file de ansoa 
  • 1/4 lingurita cimbru 
  • 200 g sos de rosii 
  • 20 g frunze de busuioc taiate marunt 
  • sare si piper proaspat macinat 
  • sos tabasco dupa gust (puteti pune si chili cayenne) 

  • 8 bucati file ansoa taiate bucati mici
  • 150 g masline kalamata taiate felii 
  • 150 g cheddar sau cascaval razalit
  • felii razalite de Parmigiano Reggiano 
Mod de preparare:
Intr-un bol puneti primele 3 ingrediente. Amestecati bine cu telul apoi lasati deoparte 10 minute. Adaugati sarea, uleiul, restul de apa si 125 g faina. Cu o spatula inglobati acestea apoi mai puneti 125 g faina si procedati la fel cu inca 125 g. Cand devine aproape imposibil de a mai amesteca cu spatula transferati pe o suprafata si framantati 6 minute. Dupa ce ati incorporat excesul de faina din bol pana la finalizare mai adaugati maxim 20 de g presarand cate putin doar atunci cand este nevoie. Aluatul trebuie aiba o textura fina, moale si elastica. Ungeti acesta intr-un bol cu putin ulei de masline extra virgin, acoperiti si lasati deoparte 40 de minute. 

Intre timp pregatiti umplutura. Caliti ceapa in unt la foc mic aproximativ 20 de minute, adaugati file de ansoa, cimbrul, sare si piper. Mai caliti inca 3-4 minute amestecand continuu apoi turnati sosul de rosii. Aduceti la o fierbere lenta si la foc mic lasati timp de 10 minute dupa care stingeti si puneti frunzele de busuioc. 

Transferati aluatul pe o suprafata si impartiti acesta in 4 bucati egale. Luati fiecare si formati intr-o bila ducand marginile in partea de jos procedand astfel de 6-7 ori. Plasati acestea pe o folie de plastic, acoperiti-le si mai lasati inca 30 de minute. 

Preincalziti cuptorul la 230 C (gaz 8 ) . Intindeti pe o suprafata presarata cu putina faina fiecare bila de aluat sa aiba un diametru de 18 cm. Transferati intr-o tava si ungeti acesta deasupra cu putin ulei de masline extra virgin apoi intindeti aproximativ 2 linguri de sos (lasati putina distanta pe margini). Imprastiati bucati de ansoa, masline si cheddar. Plasati tava pe fundul cuptorului (deasupra focului) pentru 3 minute. Mutati apoi deasupra pentru inca 10 minute. Aranjati cateva felii de parmezan apoi lasati sa se raceasca 4-5 minute inainte de a taia. 

* Nu incarcati cu prea mult topping. Prea mult sos si aluatul se v-a inmuia. 

Portii: 4 pizza cu diametrul de 18 cm




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu