joi, 24 ianuarie 2013

Pui Tagine cu Paine Naan


Ingrediente:
  • 1 pui intreg sau 8 pulpe inferioare (+optional 1/2 cos pentru gust extra) 
  • 3 morcovi
  • 1 pastranac 
  • 3 bete telina verde
  • 1/2 praz 
  • 4 cartofi 
  • 3 catei de usturoi mari taiati marunt
  • 2 cepe rosii 
  • 1/2 dovlecel (optional) turmeric
  • 20 g ghimbir taiat marunt + ghimbir praf
  • sofran 
  • sare si piper proaspat macinat
  • 200 ml apa fierbinte + 1/2 cub de pui/ legume organic (sau 250 ml supa de pui) 
  • naut fiert (optional) 
  • patrunjel si menta verde
  • 4 paini naan de casa (eu am folosit paine naan cu turmeric)
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200 C (gaz 6). Curatati si taiati legumele in cuburi sau bucati marisoare. Daca aveti pui intreg portionati dupa plac. Frecati bucatile de pui cu turmeric, ghimbir praf pe ambele parti apoi presarati sare, piper negru si putin sofran. 

Puneti in oala de lut 2 linguri de ulei de masline si asezati puiul fara sa suprapuneti bucatile. Tineti-le la cuptor fara capac 10 minute. Scoateti intr-o farfurie. Asezati legumele, cartofii apoi bucatile de pui. Imprastiati usturoiul si ghimbirul deasupra. Turnati supa de pui sau apa si cubul. Acoperiti si tineti la cuptor 30 de minute, luati capacul, puneti nautul deasupra si mai lasati inca 10-15 minute pana puiul prinde o culoare aurie. Pentru o crusta mai crocanta la sfarsit tineti sub grill pana cand este pe placul vostru. Garnisiti cu putin patrunjel. Inainte de a scoate daca serviti cu paine naan puneti acestea intr-o tava si incalziti-le. 

*Puteti inlocui oala de lut cu un vas termorezistent cu capac. 
**Daca folositi oala de lut tineti aceasta scufundata in apa cel putin 2 ore inainte pentru rezultate mai bune si evitarea unor fisurari in contact cu temperaturi inalte. 
***Eu la momentul respectiv nu am mai avut naut.

Portii: 4



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu