joi, 24 ianuarie 2013

Lipii cu Pui Tandoori si Legume


Pentru marinat: 
  • 600 g piept de pui sau pulpe superioare dezosate
  • 1 lingura iaurt
  • 1 lingurita miere
  • 1 lingura suc de lamaie proaspat stors
  • 1/2 lingurita coriandru praf
  • un praf de chimen 
  • 1 lingura cu varf de pasta tandoori 
  • 1 lingurita ghimbir razalit
  • piper proaspat macinat
Pentru umplutura: 
  • 8 lipii 
  • 30 g unt
  • 4 cepe taiate pestisori
  • 1 morcov taiat bastonase subtiri
  • 1 ardei gras taiat pestisori
  • 1/2 salata iceberg taiata fin
Pentru dressing: 
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura iaurt
  • 1 catel de usturoi
  • sare si piper
  • 1 lingura patrunjel
  • 1/2 ceapa verde
  • 1/4 lingurita miere
  • 2 linguri de ulei de masline extra virgin
  • un praf de cayenne (optional)
Mod de Preparare:
Taiati puiul fasii de aproximativ 3-4 cm. Intr-un bol amestecati restul de ingrediente pentru marinat. Adaugati bucatile de pui, amestecati bine, acoperiti cu o folie de plastic si tineti in frigider la marinat 1 ora. Scoateti de la rece si mai lasati pe masa pana cand restul de ingrediente sunt gata. Caliti ceapa la foc mic in unt 10 minute apoi adaugati bucatile de ardei si mai caliti 10 minute. Intre timp faceti sosul. Intr-un blender pulsati toate ingredientele (pentru dressing) si gustati daca mai trebuie asezonat. Asezati bucatile de pui intr-o tava cu folie de aluminiu. Coaceti la 190°C (gaz 5) timp de 10 minute. Scoateti si intoarceti bucatile pe cealalta parte. Mai coaceti inca 8-9 minute (depinde de cuptor dar nu lasati carnea sa se usuce). Puiul se poate si praji in tigaie cu putin ulei de masline. Aranjati pe fiecare lipie putina ceapa si ardei, morcov, salata, cu o lingurita puneti dressing deasupra dupa plac, si bucati de pui. Rulati aceasta aducand doar o margine inauntru (asemanator pregatirii sarmalelor) si lasati deoparte. Procedati la fel cu restul de lipii. Serviti simplu sau cu extra salata.

Portii: 4








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu