luni, 21 ianuarie 2013

Puree de Cartofi cu Mascarpone


     Pentru 5-6 portii: 
  • 1-1.2 kg cartofi albi
  • 60 g unt (80-82%) 
  • 100 g mascarpone la temperatura camerei
  • 60 ml lapte
  • 3 linguri smantana pentru frisca - nu vegetala (puteti inlocui si cu smantana pentru gatit) 
  • sare de mare sau roz fina dupa gust
  • putin piper proaspat macinat
  • un praf mic de ardei cayenne
  • 1 lingurita oregano
Mod de preparare:
Curatiti cartofii si taiatii in jumatate sau in 3 cei mari astfel incat toti sa fie de aproximativ aceeasi marime. Puneti acestia intr-o oala cu apa si putina sare. Cand sunt fierti strecurati si aruncati apa. 
Pisati sau mixati acestia cu blenderul cat de fin doriti. Puneti untul si cu o spatula incorporati pana cand s-a topit. Adaugati apoi sarea, piperul, cayenne, oregano, mascarpone, laptele si smantana. Amestecati din nou foarte bine apoi transferati intr-un vas termorezistent. 
Cu spatula faceti cateva canale. Puneti in cuptor la 190 c (gaz 5) pentru 15 minute sau pana cand formeaza o crusta subtire aurie pe margini si putin deasupra. Optional puneti apoi sub grill 1-2 minute, eu am mai facut niste forme cu o furculita.

Acest puree se poate face cu ore inainte, tinut in frigider si copt in cuptor inainte de servire. Este o garnitura de cartofi excelenta si gustoasa. 
* De obicei servesc acest puree cu friptura sau alta garnitura coapta in cuptor astfel il puteti lasa si la alte temperaturi. 
** Este important sa pisati/mixati cartofii in total dupa plac inainte sa adaugati untul si restul de ingrediente. 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu