luni, 21 ianuarie 2013

Risotto cu Morcovi si Mozzarella de Bivolita


Ingrediente: 
  • 50 g unt
  • 1 ceapa taiata foarte marunt
  • 3 morcovi razaliti fin
  • 80 ml vin alb
  • 2 catei de usturoi mici razaliti fin 
  • 2 lingurite coriandru praf
  • 250 g orez arborio/risotto
  • 1.3 l supa de pui/legume sau 1.3 l apa + 1 1/2 cub organic de pui/ legume
  • 1 lingurita salvie
  • 125 g mozzarella de bivolita rupta in bucati mici
  • 30 g Parmigiano Reggiano razalit fin
  • sare de mare si piper proaspat macinat
Mod de preparare:
Caliti ceapa si morcovii in unt cu putina sare intr-o tigaie mare sau cratita la foc mic 10-15 minute. Puneti usturoiul, coriandru, salvie (daca e uscata), orezul si amestecand foarte bine lasati inca un minut. Turnati vinul, reduceti 1 minut apoi adaugati un polonic de supa de pui. Amestecati continuu pana cand lichidul este absorbit dupa care mai adaugati un polonic de supa. Repetati procesul pana orezul este fiert si risotto are o textura cremoasa. 
Puneti bucatile de mozzarela, parmezan, salvie daca este verde, asezonati apoi amestecati bine.  Portionati si optional garnisiti cu extra parmezan sau salvie/patrunjel.

Portii: 4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu