Imi place aceasta salata servita atat simplu ca meniul principal cat si ca o garnitura.
Ingrediente:
- 3 oua ecologice
- 1 galbenus de ou ecologic (crud)
- sare de mare si piper proaspat macinat
- un praf de enibahar proaspat macinat
- 2 lingurite mustar Dijon
- 130 ml ulei de masline extra virgin
- 5 cartofi albi sau rosii spalati
- 1 cartof dulce spalat
- 250 g varza taiata pestisori fin
- 1 morcov taiat bastonase subtiri
- 1/2 ceapa rosie taiata pestisori fin
- 1 ceapa verde taiata marunt
- 2-3 linguri castraveti cornichon murati taiati rondele sau bucati mici
- 1 lingura patrunjel taiat marunt
- 1 lingura marar taiat marunt
- 1/2 lingurita suc de limeta proaspat stors
Fierbeti ouale 10-11 minute apoi lasati sa se raceasca. Puneti cartofii la fiert (in coaja) cu putina sare pana cand o furculita intra cu usurinta dar sa fie putin fermi (sa isi mentina forma cand ii taiati). Curatati ouale fierte. Intr-un bol puneti un galbenus de ou fiert, galbenusul de ou crud, Dijon, asezonare (puneti cat credeti ca e deajuns pentru toata salata) si enibahar. Cu o spatula amestecati astfel zdrobind galbenusul fiert apoi continuati in timp ce turnati cate putin ulei de masline (amestecati doar intr-o parte pentru ca acesta sa nu se \'taie\'). Cand maioneza este emulsificata lasati deoparte. Razaliti restul de oua fierte si puneti-le intr-un bol cu diametru mare impreuna cu varza, cepele, mirodeniile, morcovul, varza si castravetii. Curatati cartofii de coaja apoi taiati-i in cuburi sau dupa plac. Adaugati peste celelalte ingrediente, turnati maioneza si sucul de limeta. Amestecati totul cu grija apoi portionati.
Portii: 4 ca meniu principal
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu