joi, 24 ianuarie 2013

Salata de Cartofi cu Varza si Morcov


Imi place aceasta salata servita atat simplu ca meniul principal cat si ca o garnitura.

Ingrediente:
  • 3 oua ecologice 
  • 1 galbenus de ou ecologic (crud) 
  • sare de mare si piper proaspat macinat
  • un praf de enibahar proaspat macinat 
  • 2 lingurite mustar Dijon
  • 130 ml ulei de masline extra virgin
  • 5 cartofi albi sau rosii spalati
  • 1 cartof dulce spalat
  • 250 g varza taiata pestisori fin
  • 1 morcov taiat bastonase subtiri
  • 1/2 ceapa rosie taiata pestisori fin
  • 1 ceapa verde taiata marunt
  • 2-3 linguri castraveti cornichon murati taiati rondele sau bucati mici
  • 1 lingura patrunjel taiat marunt
  • 1 lingura marar taiat marunt
  • 1/2 lingurita suc de limeta proaspat stors
Mod de preparare:
Fierbeti ouale 10-11 minute apoi lasati sa se raceasca. Puneti cartofii la fiert (in coaja) cu putina sare pana cand o furculita intra cu usurinta dar sa fie putin fermi (sa isi mentina forma cand ii taiati). Curatati ouale fierte. Intr-un bol puneti un galbenus de ou fiert, galbenusul de ou crud, Dijon, asezonare (puneti cat credeti ca e deajuns pentru toata salata) si enibahar. Cu o spatula amestecati astfel zdrobind galbenusul fiert apoi continuati in timp ce turnati cate putin ulei de masline (amestecati doar intr-o parte pentru ca acesta sa nu se \'taie\'). Cand maioneza este emulsificata lasati deoparte. Razaliti restul de oua fierte si puneti-le intr-un bol cu diametru mare impreuna cu varza, cepele, mirodeniile, morcovul, varza si castravetii. Curatati cartofii de coaja apoi taiati-i in cuburi sau dupa plac. Adaugati peste celelalte ingrediente, turnati maioneza si sucul de limeta. Amestecati totul cu grija apoi portionati.

Portii: 4 ca meniu principal


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu