joi, 24 ianuarie 2013

Salata cu Branza de Capra si Dressing Thousand Island


Ingrediente:
  • 1 ou fiert ecologic (trebuie doar galbenusul) 
  • 1 galbenus ecologic 
  • 100 ml ulei de masline extra virgin 
  • 2 lingurite mustar Dijon
  • 1 lingurita otet balsamic alb sau otet de vin alb
  • 2 lingurite miere 
  • 1/2 ardei copt murat
  • 1/2 ceapa rosie
  • sare si piper proaspat macinat
  • cativa stropi Tabasco sau un praf de ardei cayenne
Pentru salata: 
  • 1 branza de capra moale 
  • 1 salata iceberg taiata fin
  • 100 g salata 'mielului' (lamb lettuce) sau rucola
  • 4 morcovi mijlocii taiati bastonase fin 
  • 2 bulbi de fenicul taiati felii fin
  • 1 rodie decojita
Mod de preparare:
Scoateti branza de capra din frigider pentru a ajunge la temperatura camerei. Intr-un bol se pune galbenusul fiert (acesta se zdrobeste), galbenusul crud, mustar Dijon si cu o spatula incepeti sa amestecati intr-o singura directie in timp ce adaugati putin ulei treptat (acelasi procedeu al unei maioneze). Intr-un blender puneti restul de ingrediente (pentru dressing) si extra 1 lingura de ulei. Pulsati pana obtineti o pasta fina. Transferati aceasta peste maioneza si cu telul amestecati bine. Gustati si asezonati dupa plac. Cand aveti toate ingredientele la indemana ansamblati salata. Intr-un bol mare amestecati salata iceberg, morcov, fenicul, apoi portionati. Cu o lingurita puneti sos deasupra. Taiati branza in felii. Aranjati cateva frunze de salata mielului sau rocola, branza, dupa care imprastiati seminte de rodie.Serviti simplu sau cu paine prajita.

Portii: 4




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu