joi, 24 ianuarie 2013

Stromboli cu Broccoli, Ardei Copti si Mozzarella de Bivolita


Aceasta reteta de stromboli imi place foarte mult. Umplutura pe care am folosit-o este o varianta vegetariana dar poate fi usor diversificata dupa plac sau dupa ingredientele pe care le aveti pe moment. 

Pentru aluat: 
  • 1 pachet drojdie granulata activa (10 g) 
  • 2 lingurite zahar brun nerafinat
  • 300 ml apa calda (aprox 40 C) 
  • 300 g faina de grau alba 
  • 50 faina de secara
  • 88 g faina de grau neagra
  • 1 1/2 lingurita sare de mare sau roz fina
  • 3 linguri ulei de masline 
Pentru umplutura: 
  • 6 cepe taiate pestisori fin
  • 40 g unt nesarat
  • 1 catel de usturoi razalit fin
  • 1 lingurita sos de soia
  • 1 file de ansoa
  • 2 ardei grasi rosii 
  • sare si piper proaspat macinat
  • 3 linguri busuioc verde sau 1 lingura uscat
  • 1 lingurita oregano
  • 1/2 broccoli (aproximativ 150 g) 
  • 250 g mozzarella de bivolita
  • 150 g cheddar razalit (puteti inlocui si cu cascaval) seminte de mac
  • seminte de floarea soarelui
  • 1 ou ecologic batut
Mod de preparare:
Intr-o cana puneti apa, drojdie si zahar. Amestecati si lasati 15 minute (trebuie sa aiba o spuma deasupra). Intr-un bol distribuiti bine sarea prin faine. Puneti uleiul de masline in apa, amestecati apoi turnati peste acestea. Incorporati bine, formati un aluat apoi transferati pe o suprafata. Framantati 10 minute presarand cata putina faina doar daca este necesar. Puneti 1 lingura de ulei de masline extra virgin intr-un bol apoi ungeti aluatul, acoperiti cu o folie de plastic si lasati intr-un loc cald 2 ore. 

Intre timp puteti pregatiti umplutura. Coaceti ardeii, curatatii de piele si seminte, cotorul, apoi taiatii in bucati mici. Caliti ceapa cu putina sare in unt la foc mic pana cand este caramelizata si dulce, 15-20 minute. Adaugati usturoiul si ansoa mai caliti un minut apoi sosul soia, piper, oregano, busuioc, amestecati si lasati deoparte. Taiati broccoli in bucati apoi fierbeti 2 minute intr-o oala cu o cana de apa. Strecurati si tineti sub jet de apa rece cateva secunde dupa care lasati sa se scurga. Taiati broccoli in felii sau bucati mai mici. 

Presarati faina pe o suprafata si intindeti aluatul de aproximativ 40 cm x 35 cm. Distribuiti apoi ceapa, imprastiati bucatile de ardei si asezonati cu piper proaspat macinat. Rupeti mozzarella in bucati mici, aranjati acestea apoi broccoli. Imprastiati cheddar deasupra, rulati (ca un cozonac) si sigilati bine. Preincalziti cuptorul la 200°C (gaz 6). Mutati acesta intr-o tava cu folie de aluminiu. Ungeti cu ou deasupra apoi presarati seminte de mac si floarea soarelui. Faceti cu un cutit cateva taieturi mici deasupra. Coaceti 15 minute apoi mutati la 190°C (gaz 5) si mai coaceti aproximativ 35-40 de minute. Lasati sa se raceasca pe un gatar 15-20 de minute inainte de servire.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu