marți, 22 ianuarie 2013

Supa de Porumb si Cartofi


Ingrediente:
  • 30 g unt nesarat
  • 1 ceapa taiata marunt
  • 1 bat telina verde taiat fin
  • 1/2 pastranac taiat mic
  • 1 morcov taiat mic
  • 1/2 lingurita oregano
  • 1/2 lingurita maghiran
  • 1/2 lingurita cimbru
  • un praf de cayenne
  • 1. 3 l apa + 1 cub organic de pui/legume sau 1.3 l supa de pui/legume
  • 600 g cartofi
  • 450 g porumb 
  • 50 ml smantana
  • 1 lingurita patrunjel maruntit
  • sare si piper 
  • cateva frunze de rucola
  • 4 felii de bacon taiat marunt (optional) 
  • Parmigiano Reggiano razalit fin (optional)
Mod de preparare:
Intr-o oala caliti ceapa, morcovul, pastranacul si telina 4-5 minute la foc mic. Adaugati mirodeniile, cayenne, apoi apa si cubul. Aduceti la fierbere. Curatiti si taiati cartofii in cuburi mici (aprox 2-3 cm). Puneti acestia si porumbul in supa, acoperiti si lasati la foc mic sa fiarba pana cand cartofii sunt gata. Luati de pe foc si cu un blender pulsati de 4-5 ori. Adaugati smantana, patrunjelul, rucola si asezonati. Intr-o tigaie la foc mic saute baconul 4-5 minute. Serviti supa cu bacon si putin parmezan deasupra.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu