Ingrediente:
- 30 g unt nesarat
- 1 ceapa taiata marunt
- 1 bat telina verde taiat fin
- 1/2 pastranac taiat mic
- 1 morcov taiat mic
- 1/2 lingurita oregano
- 1/2 lingurita maghiran
- 1/2 lingurita cimbru
- un praf de cayenne
- 1. 3 l apa + 1 cub organic de pui/legume sau 1.3 l supa de pui/legume
- 600 g cartofi
- 450 g porumb
- 50 ml smantana
- 1 lingurita patrunjel maruntit
- sare si piper
- cateva frunze de rucola
- 4 felii de bacon taiat marunt (optional)
- Parmigiano Reggiano razalit fin (optional)
Intr-o oala caliti ceapa, morcovul, pastranacul si telina 4-5 minute la foc mic. Adaugati mirodeniile, cayenne, apoi apa si cubul. Aduceti la fierbere. Curatiti si taiati cartofii in cuburi mici (aprox 2-3 cm). Puneti acestia si porumbul in supa, acoperiti si lasati la foc mic sa fiarba pana cand cartofii sunt gata. Luati de pe foc si cu un blender pulsati de 4-5 ori. Adaugati smantana, patrunjelul, rucola si asezonati. Intr-o tigaie la foc mic saute baconul 4-5 minute. Serviti supa cu bacon si putin parmezan deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu