Puneti intre 3 si 3.5 l apa depinde de volumul legumelor si a oaselor, dar sa nu treaca de 3/4 din capacitatea cuctei
Ingrediente:
- 1 spate de pui (cu gat)
- 2 linguri otet de vin alb
- 2 morcovi mari
- 1 bucata telina radacina
- 1 ceapa mare
- 1 patrunjel radacina
- 10 boabe de piper
- 1 foaie de dafin
- 2 catei de usturoi mici zdrobiti
- 1 crenguta de cimbru (de marimea unui deget)
Curatati legumele, injumatatiti-le si spalati spatele de pui aruncand excesul de grasime. Adaugati apoi toate ingredientele intr-o cucta cu o capacitate de minim 6 l. Puneti capacul, sigilati si mutati presiunea pe maxim. Cand indicatorul s-a ridicat, dati flacara pe minim. Lasati sa fiarba o ora verificand temporar indicatorul daca aveti indeajunsa presiune. Stingeti focul si lasati sa se raceasca natural deschizand doar cand indicatorul s-a lasat. Strecurati aceasta printr-o strecuratoare fina aruncand legumele si oasele de pui. Lasati sa se raceasca apoi portionati in borcane de sticla sau lasati intr-un vas. Acoperiti bine si pastrati in frigider sau congelator. Aceasta supa da un gust foarte bun mancarurilor, este un ingredient excelent si sanatos, inlocuind alternativele din comert.
* Pentru o varianta vegetariana puneti doar legume dubland cantitatea acestora si fara otet.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu