marți, 22 ianuarie 2013

Supa de Pui (Concentrat de Pui)


Puneti intre 3 si 3.5 l apa depinde de volumul legumelor si a oaselor, dar sa nu treaca de 3/4 din capacitatea cuctei

Ingrediente:
  • 1 spate de pui (cu gat)
  • 2 linguri otet de vin alb
  • 2 morcovi mari
  • 1 bucata telina radacina
  • 1 ceapa mare
  • 1 patrunjel radacina
  • 10 boabe de piper
  • 1 foaie de dafin
  • 2 catei de usturoi mici zdrobiti
  • 1 crenguta de cimbru (de marimea unui deget)
Mod de preparare:
Curatati legumele, injumatatiti-le si spalati spatele de pui aruncand excesul de grasime. Adaugati apoi toate ingredientele intr-o cucta cu o capacitate de minim 6 l. Puneti capacul, sigilati si mutati presiunea pe maxim. Cand indicatorul s-a ridicat, dati flacara pe minim. Lasati sa fiarba o ora verificand temporar indicatorul daca aveti indeajunsa presiune. Stingeti focul si lasati sa se raceasca natural deschizand doar cand indicatorul s-a lasat. Strecurati aceasta printr-o strecuratoare fina aruncand legumele si oasele de pui. Lasati sa se raceasca apoi portionati in borcane de sticla sau lasati intr-un vas. Acoperiti bine si pastrati in frigider sau congelator. Aceasta supa da un gust foarte bun mancarurilor, este un ingredient excelent si sanatos, inlocuind alternativele din comert. 

* Pentru o varianta vegetariana puneti doar legume dubland cantitatea acestora si fara otet.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu