joi, 24 ianuarie 2013

Varza cu Bacon si Mamaliga


Pentru mamaliga: 
  • 800 ml lapte integral
  • 200 g faina de porumb
  • 60 g branza gouda taiata bucatele mici (sau cascaval) 
  • 50 g unt taiat bucati
  • sare si piper dupa gust
Pentru varza: 
  • 3 cepe taiate marunt
  • 2 ardei rosii taiati in cubulete mici
  • 8 felii de bacon taiate bucati
  • 1 varza de un 1 kg taiata fin
  • 300 ml apa calda + 1 cub de legume organic
  • 1/2 lingurita mustar dijon (optional si doar dijon) 
  • 30 g unt
  • 1 catel mare de usturoi razalit
  • 1 lingurita sos de soia 
  • 1/2 lingurita otet balsamic
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita patrunjel verde taiat marunt
  • marar verde (optional)
Mod de preparare:
Faceti mamaliga inainte cu cel putin 1/2 ora pentru a acorda acesteia sa se raceasca complet si sa fie intarita. Intr-o cratita puneti laptele si aduceti la o fierbere lenta apoi adaugati faina. Cu telul amestecati continuu la foc mic pana cand aceasta s-a ingrosat apoi stingeti focul. Puneti bucatile de branza si unt si incorporati pana and s-au topit. Gustati de sare (puneti sare la sfarsit deoarece branza si untul vor influenta) macinati putin piper dupa care transferati mamaliga intr-un bol si lasati la rece. Cand s-a racit complet portionati in felii groase de aproximativ 1-1. 5 cm. Taiati marginea uscata. 

Intr-o tigaie mare sau cratita de aluminiu caliti ceapa si ardeii in unt la foc mic 5 minute, apoi baconul si lasati inca 2 minute. Puneti usturoiul pentru 30 de secunde, cimbrul, oregano, soia, varza taiata, otetul balsamic si piper. Amestecati si continuati sa caliti inca 3-4 minute. Turnati cubul dizolvat in apa, distribuiti apoi acoperiti si fierbeti la foc mic aproximativ 10 minute. Luati capacul si lasati sa fiarba in continuare pana cand varza este gata si sosul s-a redus. 

Intr-o alta tigaie topiti putin unt la foc mediu si puneti feliile de mamaliga apoi prajiti pana cand au o crusta aurie pe fiecare parte. Cand varza este fiarta adaugati patrunjelul si gustati daca mai trebuie asezonata.Serviti cu felii de mamaliga si optional putina smantana deasupra si/sau cateva frunze de marar verde.

Portii: 4



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu