Ingrediente:
- 500 g varza bruxelles
- 1 lingura ulei de masline
- 200 g bacon taiat bucati mici
- 3 linguri zahar brun cu melasa
- 80 ml otet balsamic alb sau otet de cidru de mere (daca nu aveti niciunul puteti inlocui cu 60 ml otet balsamic negru)
- sare de mare sau roz fina
- piper proaspat macinat
- un praf mic de cayenne
- 2-3 stropi sos Worcestershire
Spalati si uscati varza. Indepartati cotoarele, taiati in jumatate apoi fin. Puneti acestea intr-un bol. Intr-o tigaie puneti bacon si ulei. Caliti la foc mic 6-7 minute apoi adaugati restul de ingrediente. Amestecati bine lasati sa se topeasca zaharul dupa care turnati peste varza. Incorporati si lasati deoparte 3-4 minute inainte de servire. Serviti simplu ca o salata sau in loc de garnitura.
*Face 4 portii de salata servita simplu sau 7-8 portii de garnitura.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu