joi, 24 ianuarie 2013

Salata de Varza Bruxelles cu Bacon



Ingrediente:
  • 500 g varza bruxelles
  • 1 lingura ulei de masline
  • 200 g bacon taiat bucati mici
  • 3 linguri zahar brun cu melasa
  • 80 ml otet balsamic alb sau otet de cidru de mere (daca nu aveti niciunul puteti inlocui cu 60 ml otet balsamic negru) 
  • sare de mare sau roz fina
  • piper proaspat macinat
  • un praf mic de cayenne
  • 2-3 stropi sos Worcestershire


Mod de preparare:
Spalati si uscati varza. Indepartati cotoarele, taiati in jumatate apoi fin. Puneti acestea intr-un bol. Intr-o tigaie puneti bacon si ulei. Caliti la foc mic 6-7 minute apoi adaugati restul de ingrediente. Amestecati bine lasati sa se topeasca zaharul dupa care turnati peste varza. Incorporati si lasati deoparte 3-4 minute inainte de servire. Serviti simplu ca o salata sau in loc de garnitura.

*Face 4 portii de salata servita simplu sau 7-8 portii de garnitura.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu