vineri, 1 martie 2013

Burgeri cu Legume si Pasta Korma

Pentru korma:
  • 1 lingurita seminte de coriandru 
  • 1 lingurita seminte de mustar negru 
  • 2 linguri fulgi de cocos 
  • 2 catei de usturoi 
  • 1 lingura ulei de arahide 
  • 1 lingura ulei de masline extra virgin 
  • 1 ardei iute verde (scoateti semintele si membranele) 
  • 1 lingura sos de rosii 
  • 10 g ghimbir proaspat 
  • 5-6 migdale sau o lingura migdale bucati/felii 
Pentru burgeri:
  • 1 vanata taiata felii (de aproximativ 0.5 cm) 
  • 40 g unt nesarat 
  • 2 cepe taiate marunt 
  • 1 dovlecel razalit (de aproximativ 150 g) 
  • 4 morcovi razaliti 
  • 1 lingura unt de arahide (preferabil de casa) 
  • 1 ou ecologic 
  • 100 g pesmet 
  • sare si piper proaspat macinat 
  • pasta korma 
Pentru avocado (optional)
  • 1 avocado 
  • 1 ceapa verde taiata marunt 
  • sucul de la o 1/2 de limeta 
  • sare si piper proaspat macinat 
  • un praf mic de chili cayenne 
  • 1 lingura ulei de arahide sau alune de padure 
Mod de preparare:
Puneti semintele de coriandru intr-o tigaie si prajiti 1-2 minute apoi transferati-le intr-un monajar si zdrobiti-le. Intr-un blender puneti restul de ingrediente pentru korma si pulsati pana cand obtineti o pasta. Puneti-le intr-un bol si amestecati-le cu mirodeniile zdrobite din mojar. Lasati apoi deoparte.

Puneti putina sare de mare fina pe ambele parti ale feliilor de vanata si lasati-le doaparte pe o farfurie.
Caliti ceapa in unt intr-o tigaie de inox sau fier la foc mic 20 de minute. Adaugati morcovii si dovlecelul si mai lasati 10 minute. Transferati legumele calite intr-un bol. Stergeti cu un servetel de bucatarie sarea si apa lasata de pe feliile de vanata. Taiati apoi acestea in bucati foarte mici dupa care caliti in tigaie cu 2 linguri de ulei de masline timp de 5 minute.
Puneti in bol bucatile de vanata peste celelalte legume calite si amestecati putin pentru ca acestea sa se raceasca. Adaugati pasta korma, untul de arahide, pesmetul, oul, un praf de sare si piper, apoi amestecati.
In mojar puneti ingredientele pentru avocado si pisati acestea pana le zdrobiti si optineti o pasta dupa care lasati deoparte.
In tigaie puneti 2 linguri de ulei de masline. Impartiti amestecul pentru burgeri in 8 apoi formati acestea. Prajiti in ulei de masline la foc mic pe ambele parti dupa plac. Inainte de a intoarce burgerii ungeti putin deasupra cu ulei de masline. Optional serviti acesti burgeri cu pasta de avocado deasupra sau cu sosul preferat.

Portii: 8 burgeri













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu