- 1 lingura ulei de masline
- 8 pulpe de pui inferioare
- sare si piper proaspat macinat
- 15 g hribi deshidratate
- 15 g trambita piticului deshidratate
- 300 ml supa concentrat de pui
- 40 g unt
- 3 cepe taiate marunt
- un praf de sare de mare grunjoasa
- 1 lingura frunze de telina taiate marunt
- 3 morcovi taiati bucati mici
- 3 catei de usturoi razaliti fin
- 1 1/2 linguri de faina de grau alba
- 400 ml supa concentrat de pui
- 1 lingura patrunjel verde taiat marunt
- piper proaspat macinat
- 3 linguri de smantana (cu o grasime intre 24-30%)
Mod de preparare:
Aduceti la fierbere cele 300 ml supa de pui apoi turnati intr-un bol peste ciuperci si lasati-le deoparte. Asezonati carnea si prajiti pe toate partile in uleiul de masline intr-o tigaie de fier sau inox cateva minute apoi scoateti-le pe o farfurie. In aceeasi tigaie puneti untul si saute ceapa la fic mic aproximativ 20-25 de minute. Adaugati morcovii, telina si mai lasati inca 5 minute dupa care transferati amestecul intr-o cratita. Mutati flacara pe minim. Puneti in cratita ciocanelele, usturoiul, faina, amestecati si saute inca 2 minute apoi turnati 400 ml supa de pui (ajustati cantitatea de supa de pui in functie de cat de mult sos doriti sa faceti). Strecurati bine ciupercile, taiati-le marunt, strecurati supa ramasa si adaugati acestea in cratita. Acoperiti cratita si lasati sa fiarba la foc mic 20-25 de minute sau pana cand carnea este fiarta. Adaugati patrunjelul, smantana si ajustati asezonarea. Serviti cu mamaliga calda sau painea preferata si optional cu extra smantana.
* Daca nu aveti trambita piticului puteti folosi doar hribi.
Portii: 4
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu