Ingrediente:
- 750 g cartofi
- 300 g varza de bussel
- 200 g chorizo proaspat taiat marunt (puteti inlocui cu carnatii preferati)
- 2 cepe verzi taiate marunt
- 1 ou ecologic
- 2 linguri frunze de patrunjel taiate marunt
- 1 praf mic de fulgi de ardei iute
- 1 lingurita turmeric
- 1 lingurita coriandru praf
- sare si piper dupa gust
- 45 ml ulei de masline extra virgin
Spalati bine si fierbeti cartofii in coaja aproximativ 90% apoi strecurati si lasati sa se raceasca. Intre timp pregatiti restul de ingrediente. Taiati chorizo marunt si puneti-l intr-o tigaie. Prajiti dupa plac dupa care transferati intr-un bol. Spalati varza de brussel, taiati cotorul apoi injumatatiti-le. Puneti 1 cana de apa intr-o cratita. Cand ajunge la fierbere puneti varza de brussel si lasati 2 minute apoi strecurati. Taiati-le marunt si puneti-le peste chorizo. Curatati cartofii de coaja si dati-i pe razatoare. Puneti peste varza si chorizo apoi adaugati restul de ingrediente. Amestecati-le apoi portionati si formati burgeri. Prajiti in ulei de masline dupa plac si serviti cu salata sau garnitura preferata.
Portii: 12 burgeri
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu