duminică, 24 martie 2013

Burgeri cu Varza de Brussel, Cartofi si Chorizo


Ingrediente:
  • 750 g cartofi 
  • 300 g varza de bussel 
  • 200 g chorizo proaspat taiat marunt (puteti inlocui cu carnatii preferati) 
  • 2 cepe verzi taiate marunt 
  • 1 ou ecologic 
  • 2 linguri frunze de patrunjel taiate marunt 
  • 1 praf mic de fulgi de ardei iute 
  • 1 lingurita turmeric 
  • 1 lingurita coriandru praf 
  • sare si piper dupa gust 
  • 45 ml ulei de masline extra virgin 
Mod de preparare:
Spalati bine si fierbeti cartofii in coaja aproximativ 90% apoi strecurati si lasati sa se raceasca. Intre timp pregatiti restul de ingrediente. Taiati chorizo marunt si puneti-l intr-o tigaie. Prajiti dupa plac dupa care transferati intr-un bol. Spalati varza de brussel, taiati cotorul apoi injumatatiti-le. Puneti 1 cana de apa intr-o cratita. Cand ajunge la fierbere puneti varza de brussel si lasati 2 minute apoi strecurati. Taiati-le marunt si puneti-le peste chorizo. Curatati cartofii de coaja si dati-i pe razatoare. Puneti peste varza si chorizo apoi adaugati restul de ingrediente. Amestecati-le apoi portionati si formati burgeri. Prajiti in ulei de masline dupa plac si serviti cu salata sau garnitura preferata.

Portii: 12 burgeri







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu