duminică, 24 martie 2013

Prajitura cu Lamaie


Aceasta este o reteta de pe Allrecipes. Este o prajitura delicioasa care merita incercata. Are mici ajustari fata de reteta originala, dar mi-a placut foarte mult si am sa o pastrez cu drag.

Pentru crusta:
  • 250 g faina de grau alba 
  • 120 g zahar nerafinat pudra 
  • 225 g unt nesarat (82%) topit 
Pentru umplutura:
  • 4 oua ecologice 
  • 180 g zahar nerafinat 
  • 1 lingurita praf de copt 
  • 40 g faina de grau alba 
  • 150 ml suc de lamaie prospat stors 
  • 1 lingura extract de vanilie 
  • un praf mic de nucsoara proaspat rasa 
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 170 C (gaz 3). 
Intr-un bol amestecati cu telul faina si zaharul pudra. Incorporati apoi untul topit. Ungeti o tava (cu diametrul de 18 x 18 sau 24 x 14 cm) cu putin ulei de sambure de struguri, asezati o bucata de hartie de copt si ungeti si aceasta cu putin ulei. Transferati aluatul format in tava, nivelati uniform si compactati. Coaceti 15 minute apoi scoateti si mutati temperatura la 180 C (gaz 4). 
Intr-un bol mic amestecati faina, praful de copt si zaharul. Intr-un alt bol mai mare bateti ouale cu mixerul 2 minute. Incorporati in oua faina si zaharul cu mixerul apoi puneti extractul de vanilie si sucul de lamaie. Amestecati din nou apoi turnati peste crusta din tava. Coaceti 30-35 de minute apoi lasati sa se raceasca complet inainte de a portiona. Serviti simplu sau cerneti putin zahar pudra deasupra.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu