miercuri, 6 martie 2013

Mancare de Fasole cu Vanata

Ingrediente:
  • 300 g fasole alba mare (puneti aceasta la inmuit cu cel putin 8 ore inainte)
  • 2 foi de dafin
  • 4 boabe de piper
  • 1 catel de usturoi zdrobit sau taiat felii
  • 1 crenguta mica de cimbru uscat

  • 20 g unt (intre 80-82%)
  • 30 ml ulei de masline extra virgin
  • 2 cepe taiate marunt
  • un praf de sare grunjoasa
  • 2 morcovi rasi fin
  • 1/4 lingurita cimbu uscat
  • 1/2 lingurita tarhon
  • 2 catei de usturoi rasi fin
  • 1 ardei chili taiat felii (scoateti semintele)
  • cativa stropi de sos Worcestershire
  • un praf de enibahar proaspat macinat
  • 1 vanata taiata bucati mici
  • 800 ml supa de legume /  pui
  • 250 ml sos de rosii 
  • cativa stropi de tabasco
  • 1 lingura patrunjel taiat marunt
Mod de preparare:
    Strecurati apa in care a stat fasolea la inmuit apoi spalati-o. Puneti aceasta in kukta cu apa, foi de dafin, boabe de piper, usturoiul zdrobit si cimbru. Puneti capacul, sigilati si mutati presiunea pe setarea 2. Puneti kukta pe flacara mare iar cand indicatorul de presiune s-a ridicat mutati flacara pe minim si setati cronometrul pentru 12 minute. Intre timp intr-o cratita caliti ceapa un unt si ulei de masline aproximativ 20 de minute.
    Cand timpul pentru fasole a trecut puneti kukta sub jet de apa rece si lasati sa curga pana cand indicatorul de presiune s-a lasat. Luati capacul si verificati daca fasolea este fiarta. Aceasta trebuie sa isi tina bine forma, apoi strecurati-o de apa si lasati deoparte (daca fasolea nu este fiarta indeajuns pe placul dumneavoastra puneti inapoi capacul, sigilati si aduceti din nou sub presiune lasand inca 3-4 minute).
    Adaugati peste ceapa morocovii si mai caliti 5 minute. Puneti cimbrul, tarhoon, usturoi si chili. Dupa 1 minut puneti sos Worcestershire, enibahar, fasolea, vanata si supa de legume / pui. Aduceti la fierbere apoi acoperiti cu un capac si lasati sa fiarba la foc mica pana cand vanata este pe placul vostru. Turnati sosul de rosii, tabasco (ajustati dupa gust) si mai lasati 3-4 minute sa fiarba apoi luati de pe foc. Asezonati dupa plac si puneti patrunjelul. Optional garnisiti cu arpagic taiat marunt sau frunze de patrunjel.
Serviti cu orez basmati sau simplu cu painea preferata.

Portii: 4-5


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu