luni, 4 martie 2013

Oua cu Hribi, Chorizo si Rosie


Ingrediente:
  • 10 g hribi deshidratate 
  • 50 ml apa fierbinte 
  • 50 g chorizo proaspat taiat bucati (puteti inlocui cu bacon sau carnatii preferati) 
  • 1 rosie taiata in jumatate 
  • 1 lingura ulei de masline 
  • 6 oua ecologice la temperatura camerei 
  • 40 g unt nesarat 
  • sare si piper proaspat macinat 
  • 1 lingura arpagic taiat marunt (chives) 
Mod de preparare:
Puneti hribile in apa fierbinte intr-un bol si lasati 10 minute apoi strecurati bine si taiati-le marunt. Pastrati apa ramasa pentru alte retete (v-a da un gust foarte bun).
Puneti intr-o tigaie cu ulei de masline rosia cu partea taiata in jos. La foc mediu tineti 2 minute apoi reduceti si adaugati chorizo. Mai lasati 2-3 minute apoi luati deoparte. Puneti ouale, hribile si untul intr-o cratita de inox (rece) pe foc mic-mediu. Cu o spatula amestecati continuu pe masura ce se gatesc. Cand acestea au o textura cremoasa luati de pe foc. Portionati oale, asezonati apoi puneti chorizo deasupra si arpagic. Serviti alaturi de rosie si painea preferata.

Portii: 2


Un comentariu: