duminică, 3 martie 2013

Pate din Somon Afumat cu Mascarpone


Imi place foarte mult acest pate. Este delicios, usor de facut si poate fi un excelent aperitiv sau meniu principal alaturi de o salata.

Ingrediente:
  • 100 g somon afumat 
  • 1/2 lingurita mustar Dijon 
  • un praf de piper proaspat macinat 
  • 1 lingurita marar verde taiat marunt 
  • 30 g arpagic (chives) taiat marunt 
  • 1 lingura suc de lamaie proaspat stors 
  • un praf mic de enibahar 
  • 150 g mascarpone la temperatura camerei 
  • un praf mic de chili cayene pentru decorare 
Mod de preparare:
Puneti somonul cu Dijon intr-un blender si pulsati pana cand obtineti o pasta. Transferati intr-un bol si adaugati piper, marar, arpagic, enibahar, suc de lamaie si mascarpone. Inglobati foarte bine aceste ingrediente apoi transferati in bolul de servire. Presarati cu putin cayenne deasupra (optional garnisiti si cu extra arpagic sau kalamata) dupa care acoperiti si lasati la rece minim 30 de minute inainte de a servi.
Serviti cu painea preferata si optional alaturi de o salata.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu