- 100 g ciuperi pleuroturs taiate dupa plac
- 1 lingura ulei de masline
- 1 file ansoa taiati bucati mici (sau dupa gust)
- 2 linguri pesto de leurda
- 100 g sparanghel
- un praf de sare grunjoasa
- 2 portii tagliatelle de casa
Mod de preparare:
Puneti 1 l de apa intr-o cratita si sarea grunjoasa. Puneti 2 cani de apa in alta cratita si aduceti ambele la fierbere. Taiati putin din capatul mai gros al sparanghelui dupa care taiati-l bucati dupa plac. Intr-o tigaie caliti in ulei de masline ciuperile 4-5 minute sau dupa plac apoi adaugati ansoa. Mai lasati 2 minute si luati de pe foc. Puneti sparanghelul in cratita fara sare, reduceti flacara si setati 2 minute. Puneti pastele in cealalta cratita si setati 2 minute. Strecurati sparanghelul si tineti cateva secunde sub jet de apa rece. Strecurati apoi pastele si puneti-le in tigaie peste ciuperci impreuna cu sparanghelul. Adaugati pesto de leurda si a ajustati asezonarea. Portionati si serviti cu Parmegiano Reggiano ras deasupra.
Portii: 2
Pentru reteta de pesto: http://eugatesctuspeli.blogspot.ro/2013/04/pesto-din-leurda-cu-ulei-de-seminte-de.html
Un deliciu si cu paste facute in casa...brava! Pacat ca in zona mea nu gasesc leurda :-(
RăspundețiȘtergereImi place combinatia ciuperci-sparanghel ..si eu inca nu am facut-o.
ciao!
Mersi mult Nico. Nici eu nu am mancat pana acuma aceasta combinatie dar rezultatul a fost peste masura. M-am bucurat enorm de mult ca am avut ocazia anul asta sa am acces la leurda din belsug.
RăspundețiȘtergere