vineri, 26 aprilie 2013

Arepas cu Pui si Avocado


Recent la o masa in familie (gazda fiind din Venezuela) a pregatit aceste preparate din faina maiz care au fost delicioase. Am cerut reteta, mi-am procurat faina si iata va prezint una din preferatele mele metode de a o folosi. Sunt satioase si sanatoase, aceasta faina putand fi digerata mai usor de catre organismul nostru iar procesul de nixtamalizare elibereaza vitaminele si mineralele din bobul de porumb. Umplutura facuta nu este traditionala (o voi face si aceea in curand) dar este gustoasa. Sper sa v-a placa.

Ingrediente:
  • 300 g faina masa (faina de malai nixtamalizata; masa de maiz) ; alba sau galbena 
  • 1/2 lingurita de sare de mare fina 
  • 280 ml apa calda 
  • 3 linguri ulei de masline (pentru prajit) 
Pentru umplutura:
  • 1 piept de pui (nu intreg) fiert dupa plac si taiat bucati 
  • 1 lingurita suc de lamaie/limeta proaspat stors 
  • 1 avocado decojit 
  • sare si piper negru proaspat macinat dupa gust 
  • 1 rosie taiata cubulete 
  • 1/2 ceapa rosie taiata marunt sau felii subtiri 
  • 1 lingura maioneza de casa 
Mod de preparare:
Puneti intr-un bol faina, sarea, amestecati apoi turnati apa. Formati intr-un aluat, lasati deoparte 4-5 minute dupa care impratiti in 4 parti egale. Dati-le for a unor burgeri cu diametrul de aproximativ 10 cm. Puneti uleiul de masline in tigaie si prajiti-le la foc mic 7-8 minute pe fiecare parte. Intre timp puneti avocado intr-un mojar si zdrobiti-l formand astfel o pasta. Transferati intr-un bol, puneti ceapa, bucatile de pui, rosia, sucul de lamaie maioneza si asezonati dupa gust. Amestecati si lasati deoparte. Luati arepas din tigaie si lasati sa se raceasca 4-5 minute. Taiati acestea in jumatate si umpleti-le. Serviti simplu, cu salata sau alte garnituri.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu