Ingrediente:
- 30 g unt nesarat
- 4 cepe verzi taiate marunt
- 1 lingurita de ghimbir ras fin
- 2 catei de usturoi ras fin
- 2 1/2 lingurite coriandru macinat
- 1/2 lingurita turmeric
- 1/2 lingurita chimen seminte
- 1/2 lingurite garam masala
- 1/4 lingurita sare (ajustati dupa plac)
- un praf de chili cayenne (ajustati dupa plac)
- 3 rosii taiate bucati
- 250 ml apa
- 700 g cartofi taiati dupa plac
- 350 g mazare proaspata sau inghetata
- frunze de coriandru taiate mediu pentru garnisire (mie nu imi place coriandru verde de aceea am folosit patrunjel verde)
Caliti la foc mic in unt ceapa aproximativ 10 minute. Puneti usturoiul, ghimbirul si mirodeniile. Dupa 1 minut adaugati rosiile. Caliti 3-4 minute, turnati apa iar cand aceasta ajunge la o fierbere lenta puneti cartofii. In functie de ce fel de cartofi aveti (noi sau vechi; eu am folosit noi) dupa 10 minute puneti mazarea (din nou in functie daca aceasta este proaspata sau inghetata; daca este inghetata puneti cand cartofii sunt aproximativ 80% fierti) si lasati sa fiarba la foc mic pana cand acestea sunt gata. Ajustati asezonarea si garnisiti cu frunze de coriandru si/sau fulgi de ardei iute.
Portii: 4
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu