duminică, 26 mai 2013

Capsune cu Biscuiti Sablé si Syllabub de Citrice

Pentru biscuiti:
  • 100 g faina de grau alba
  • 70 g unt nesarat (82%)
  • 60 g zahar brun pudra
  • 1/2 lingurita coaja de lamaie ecologica rasa fin
  • 2 galbenusuri ecologice
Pentru coulis:
  • 250 g capsune spalati
  • 40 g zahar pudra
Pentru syllabub:
  • 40 g zahar brun pudra
  • 1/4 lingurita coaja de portocala ecologica rasa fin
  • 2 linguri de suc de portocala proaspat stors
  • 1/4 lingurita coaja de lamaie ecologica rasa fin
  • 2 linguri suc de lamaie proaspat stors
  • 300 ml smantana pentru frisca; sa nu fie vegetala 
  • felii de capsune 
Mod de preparare:
Intr-un blender pulsati 4-5 secunde faina, zaharul, coaja de lamaie, apoi puneti untul si galbenusurile. Continuati sa pulsati pana cand se formeaza un aluat moale. Presarati putina faina pe o suprafata si pe aluat si formati intr-o bila. Inveliti aceasta in folie alimentara si tineti in frigider o jumatate de ora.

Intre timp pentru coulis puneti in blender capsunele (250 g), zaharul pudra (40g)  si pulsati pana obtineti o pasta fina. Strecurati aceasta apoi acoperiti cu folie alimentara si lasati la rece.

Intr-un bol mic amestecati sucul si coaja de citrice, zaharul pudra (40 g). In alt bol bateti smantana pentru frisca iar cand are 'varfuri' moi. Puneti amestecul de citrice cu zahar si continuati sa bateti frisca pana cand aceasta este gata (varfuri tari). Acoperiti si acest bol si puneti la rece.

Preincalziti cuptorul la 200 C (gaz 6). Scoateti aluatul din frigider. Presarati faina pe o suprafata si pe aluat. Intindeti aluatul cu grija la o grosime de 0.5 cm. Taiati biscuitii in forme dupa plac. Transferatii intr-o tava cu hartie de copt si tineti la cuptor intre 6-8 minute. Lasati apoi sa raceasca complet. Pentru o servire mai practica si usoara puneti pe fiecare biscuite frisca, felii de capsune si coulis. Optional garnisiti cu frunze de menta. Pentru o prezentare ca in poze puneti pe un biscuite frisca, aranjati in picioare pe margini felii de capsune. pe un alt biscuite puneti putina frisca apoi aranjati deasupra celuilalt. Puneti coulis lanag biscuiti pe farfurie si garnisiti cu frunze de menta si zahar pudra.

Ps: Asamblati ingredientele doar inainte de servire. 

Portii: in functie de marimea aleasa pentru biscuiti











2 comentarii: