Ingrediente:
- 500 g piept de pui taiat bucati dupa plac
Pentru marinat:
- 200 g iaurt gras
- 1 lingurita suc de lamaie proaspat stors
- 1 lingura sos de rosii
- 1 lingurita usturoi ras fin
- 1 lingurita ghimbir ras fin
- 1/4 lingurita coriandru praf
- 1/4 lingurita turmeric (cucurma) praf
- 1/4 lingurita paprika
- 1/4 lingurita garam masala
- 30 g unt nesarat
- 2 cepe taiate marunt
- 1 lingurita usturoi ras fin
- 1 lingurita ghimbir ras fin
- 3 pastai de cardomom verzi
- 4 cuisoare
- o bucata de scortisoara (echivalentul unei 1/2 de lingurite scortioara praf)
- un praf de chili (sau dupa plac)
- 1 lingura zahar muscovado
- 3 linguri frunze de curry
- 1/2 lingurita sare de mare fina
- 1 lingurita seminte de schinduf (fenugreek)
- 400 g sos de rosii pasate
- 40 g unt nesarat
- 2 linguri de smantana (intre 25-30%)
Mod de preparare:
Puneti ingredientele pentru marinare intr-un bol, amestecati apoi adaugati bucatile de pui. Amestecati din nou, acoperiti bolul cu folie alimentara si lasati la rece cel putin 2 ore. Intre timp caliti ceapa in unt (30g) la foc mic 10 minute apoi puneti usturoiul si ghimbirul. Dupa 1 minut puneti mirodeniile iar dupa 2 minute sosul de rosii. Aduceti la o fierbere lenta, acoperiti si lasati 10 minute dupa care luati de pe foc. Cand aceasta s-a racit transferati-o intr-un blender si pulsati pana obtineti o pasta fina.
Intr-o cratita topiti untul (40g) si adaugati carnea de pui cu sosul de marinare, apoi la foc mic lasati 5 minute dupa care turnati amestecul cu sos de rosii. Incorporati bine ingredientele, aduceti la o fierbere lenta, acoperiti si lasati aproximativ 15 minute sau pana cand carnea de pui este fiarta. Cand este gata luati-o de pe foc, puneti smantana, amstecati apoi presarati patrunjel verde si/sau ardei iute verde taiat dupa plac inainte de servire.
Serviti cu una dintre urmatoarele garnituri: orez basmati / naan / rothi / parathas.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu