marți, 21 mai 2013

Drob de Miel


Ingrediente:
  • maruntaiele de la miel curatite bine si spalate (inima, ficat, plamani, rinichi-optional;) 
  • un praf de sare grunjoasa
  • 8 cepe verzi taiate marunt
  • 2 catei de usturoi rasi fin
  • 2 linguri patrunjel taiat marunt
  • 1 lingura cimbru de camp taiat marunt
  • sare si piper negru proaspat macinat dupa gust
  • 4 oua ecologice sau de casa
  • prapura 
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 40 g unt intre 80-82% grasime taiat bucati mici
Mod de preparare:
Fierbeti maruntaiele, strecurati-le apoi lasati-le sa se raceasca la temperatura camerei. Puneti prapura intr-un bol cu apa caldula si lasati deoparte. Intre timp pregatiti restul de ingrediente. Ungeti o tava rotunda cu diametrul de aproximativ 18 cm sau un vas patrat de aproximativ 17 cm cu ulei de masline. 
Dati organele fierte prin masina de macinat sau intr-un blender. Amestecati apoi cu ceapa si mirodeniile. Ajustati asezonarea dupa plac. Incalziti cuptorul la (gaz 4). Intindeti prapura in vas aducand si pe marginile vasului. Asezati jumatate din drob fara sa il compactati. Puneti jumatate din bucatile de unt deasupra si apoi restul de drob. Din nou imprastiati bucati de unt dupa care aduceti marginile de prapura si inveliti drobul. Tineti la cuptor 25-30 de minute. Lasati sa se raceasca cel putin 10 minute inainte de a taia. Serviti ca aperitiv sau ca meniu principal cu o garnitura. 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu