marți, 21 mai 2013

Patia cu Piept de Pui


Pentru baza:
  • 4 cepe taiate marunt 
  • 40 g unt nesarat 
  • 1 catel de usturoi ras fin 
  • 80 g sos de rosii 
  • 2 linguri zahar brun (ajustati dupa gust) 
  • 40 g pasta de tamarind (neindulcita)-scoateti samburii 
  • 150 ml apa fierbinte 
  • 2 linguri ulei de masline 
  • 1 piept de pui taiat bucati dupa plac (500 g)
Mirodenii seminte:
  • 2 lingurita seminte de mustar negre 
  • 1 1/2 lingurite seminte de fenugreek 
  • 1 lingurita seminte de coriandru 
Mirodenii:
  • 1/4 lingurita chimen macinat 
  • 1/2 lingurita cordiandru macinat 
  • 1/2 lingurita turmeric / cucurma 
  • un praf de chili cayenne (ajustati dupa plac)
  • 1 lingurita sare de mare fina 
Mod de preparare:
Intr-o cratita caliti ceapa in unt la foc mic 25 de minute. Puneti usturoiul iar dupa un minut sosul de rosii. Amestecati si luati de pe foc. Intr-un bol puneti zaharul, pasta de tamarind si apa fierbinte. Amestecati si lasati deoparte. In alta cratita sau tigaie cu o capacitate mai mare prajiti putin in ulei de masline bucatile de pui (pentru a le sigila). Puneti semintele iar dupa 1 minut restul de mirodenii. Mai lasati 1 minut dupa care turnati sosul de rosii impreuna cu apa si tamarind. Fierbeti la foc mic aproximativ 10 minute sau pana cand carnea de pui este gata, in functie de grosimea acesteia. Intre timp fierbeti orez basmati si serviti cu patia.

Portii: 4



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu