- 6 felii de chorizo taiate bucati dupa plac
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingura ulei nerafinat de dovleac (puteti inlocui cu ulei nerafinat de alune sau ulei de masline extra virgin)
- 1 lingurita mustar cu boabe intregi
- sare si piper negru proaspat macinat dupa gust
- un praf mic de fulgi de chili
- 1/2 ceapa rosie taiata bucati mici
- 1 rosie taiata bucati
- 2 linguri busuioc taiata marunt
- 50 g Manchego ras (puteti inlocui cu Parmigiano Reggiano)
- 150 g paste penne
- un praf de sare
Mod de preparare:
Puneti intr-o cratita cel putin 1 l de apa si aduceti la fierbere. Prajiti chorizo in uleiul de masline la foc mic 2-3 minute apoi luati de pe foc. Intr-un bol puneti uleiul de dovleac, mustar, sare, piper, chili si transferati apoi chorizo cu uleiul in care s-a prajit. In alt bol puneti ceapa, rosia si busuiocul.
Cand apa fierbe puneti praful de sare si pastele. Fierbeti conform instructiunilor de pe pachet sau al dente. Strecurati pastele si puneti-le intr-un bol. Adaugati chorizo cu uleiuri, amestecati bine apoi restul de ingrediente (legumele si branza). Optional rezervati putina branza pentru a garnisi. Serviti imediat.
Portii: 2
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu