Pentru aluat:
- 1 portie de aluat cu 4 faine ( http://eugatesctuspeli.blogspot.ro/2013/06/aluat-de-pizza-cu-4-faine.html#more ) sau alt aluat dupa plac (ajustati timpul de coacere)
Topping pentru 2 pizza (diametrul intre 26-28 cm) :
- 4 lingurite pesto de leurda (puteti inlocui si cu pesto de busuioc)
- 70 g frunze de spanac spalate si uscate
- 40 g rucola spalata si uscata
- sare si piper negru proaspat macinat
- 3 linguri ulei de masline extra virgin
- 2 linguri masline kalamata taiate felii sau bucati
- 150 g gorzonzola rupta in bucati
- 4 linguri de seminte de pin
Incalziti cuptorul la 230 C (gaz 8 ). Dupa ce ati intins aluatul transferati-l pe o folie de aluminiu (eu am uitat sa fac asta si a fost mai greu de transferat). Intindeti pe aluat pesto cu 1/2 lingura ulei de masline, aranjati frunze de spanac si rucola, asezonati, puneti 1 lingura de ulei de masline deasupra, apoi imprastiati maslinele, gorgonzola si semintele de pin.
Transferati pizza cu folie intr-o tava si puneti aceasta pe fundul cuptorului pentru 3 minute. Mutati apoi tava la mijloc pe gratar, reduceti flacara la 190 C (gaz 5) si lasati inca 5 minute. Procedati la fel si cu cealalta pizza.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu