Ingrediente pentru 2 pizza (diametrul intre 26-28 cm):
- 125 ml apa calda (nu mai mult de 40 C)
- 15 g drojdie proaspata
- 1 lingurita zahar brun
- 100 faina de grau
- 40 faina de ovaz
- 50 g faina de hrisca
- 50 g faina de orez
- 3 linguri de ulei de masline extra virgin
- 1/2 lingurita sare
Intr-un bol mic puneti apa, drojdia si zaharul, amestecati si lasati deoparte. Intr-un bol mai mare amestecati cu telul fainele si sarea. Turnati apoi drojdia, uleiul de masline si formati un aluat. Transferati aluatul pe o suprafata unde presarati putina faina si framantati 6-7 minute. Puneti acesta inapoi in bol si ungeti pe toate partile cu putin ulei de masline, acoperiti si lasati intr-un loc cald sa dospeasca pana cand s-a dublat (intre 30 de minute si 1 ora). Presarati putina faina pe o suprafata, si portionati-l in functie de cat de mare vreti sa fie pizza apoi decorati-l cu topping-ul preferat. De obicei eu il injumatatesc si il intind la un diametru de aproximativ 28 cm.
Timpul de coacere pentru acest aluat este de 3 minute pe fundul cuptorului la 230 C (gaz 8 ) dupa care mutati tava la mijloc pe gratar, reduceti focul la 190 C (gaz 5) si mai lasati inca 5-7 minute in functie de cat de gros l-ati intins si cat de crocat vreti crusta; nu uitati este un aluat subtire care se gateste repede.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu