miercuri, 5 iunie 2013

Pui Crocant cu Mirodenii si Unt


Pentru aceasta reteta puteti folosi si alte bucati de pui, ajustand astfel timpul de coacere, dar pulpele superioare imi plac mai mult.

Ingrediente:

  • 90 g unt ( 80-82 % ) 
  • 4 pulpe superioare cu piele 
  • 1 lingura sos Frank's sau 1/2 lingurita tabasco 
  • 80 g faina de grau alba 
  • 1 lingura zahar muscovado 
  • 1/2 lingrurita sare de mare fina 
  • 1/2 lingurita piper negru proaspat macinat 
  • 1 lingurita salvie uscata 
  • 1/2 lingurita cimbru uscat 
  • 1/4 lingurita tarhon uscat 
  • 1/2 lingurita paprika dulce 


Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 230 C (gaz 8 ). Puneti intr-o tava sau vas termorezistent untul si puneti in cuptor doar pana cand s-a topit apoi scoateti vasul. Intr-o punga amestecati faina cu toate mirodeniile. Ungeti bucatile de pui cu sosul picant si puneti acestea in punga. Scuturati usor punga pana cand carnea este acoperita uniform pe toate partile cu faina. Aranjati acestea, partea cu piele in jos, in vasul cu unt topit. Dupa plac adaugati garnitura aleasa (ex. morcovi, cartofi, pastrac, ...) Puneti tava in cuptor si reduceti focul la 200 C (gaz 6 ) pentru 20 de minute. Intoarceti bucatile de pui pe cealalta parte, reduceti focul la 180 C (gaz 4 ) si mai lasati inca 16 minute. Portionati si optional serviti si cu salata.

Portii: 4




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu