- 240 ml apa calda (intre 38-40 C)
- 20 g drojdie proaspata
- 1 lingura zahar brun
- 1 lingura ulei de masline extra virgin
- 1 lingurita sare de mare fina
- 375 g faina de grau alba
Pentru topping:
- 4 linguri sos de rosii (preferabil din cele cu mirodenii)
- piper negru proaspat macinat
- 4 linguri patrunjel verde taiat mediu
- 24 felii subtiri de chorizo maturat
- 100 g manchego ras dupa plac
- 100 g gouda rasa dupa plac
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 230 C (gaz 8). Pregatiti o bucata de folie de aluminiu. Presarati faina pe o suprafata si impartiti aluatul in 4 bucati egale. Pe rand intindeti fiecare bucata la un diametru de 22-23 cm, sau in functie de cat de subtire o preferati. Puneti bucata de aluat intins pe folie. Ungeti cu o lingura de sos de rosii, asezonati cu piper, puneti 1 lingura de frunze de patrunjel, 6 felii de chorizo, 1/4 din manchego si gouda. Transferati folia cu pizza intr-o tava. Asezati tava pe fundul cuptorului pentru 4 minute. Mutati apoi la mijlocul cuptorului pentru inca 4-5 minute, in functie de cat de crocanta va placa. Procedati la fel cu celelalte bucati de aluat.
Portii: 4
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu