vineri, 7 iunie 2013

Pizza cu Chorizo, Manchego si Gouda

Pentru aluat:
  • 240 ml apa calda (intre 38-40 C) 
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 lingura ulei de masline extra virgin 
  • 1 lingurita sare de mare fina 
  • 375 g faina de grau alba

Pentru topping:
  • 4 linguri sos de rosii (preferabil din cele cu mirodenii)
  • piper negru proaspat macinat
  • 4 linguri patrunjel verde taiat mediu
  • 24 felii subtiri de chorizo maturat
  • 100 g manchego ras dupa plac 
  • 100 g gouda rasa dupa plac

Mod de preparare:
Intr-un bol mic sfarmati drojdia si amestecati cu apa, zahar si ulei de masline. Intr-un bol mare cu telul amestecati faina si sarea. Puneti lichidele peste faina si cu o furculita formati intr-un aluat. Transferati pe o suprafata si framantati 6 minute. Dupa ce ati incorporat excesul de faina din bol pana la finalizare mai adaugati maxim 20 de g presarand cate putin doar atunci cand este nevoie. Aluatul trebuie aiba o textura fina, moale si elastica. Ungeti bolul si aluatul cu ulei de masline extra virgin, acoperiti cu un prosop si lasati deoparte intr-un loc cald 40 de minute sau pana cand s-a dublat. 
Incalziti cuptorul la 230 C (gaz 8). Pregatiti o bucata de folie de aluminiu. Presarati faina pe o suprafata si impartiti aluatul in 4 bucati egale. Pe rand intindeti fiecare bucata la un diametru de 22-23 cm, sau in functie de cat de subtire o preferati. Puneti bucata de aluat intins pe folie. Ungeti cu o lingura de sos de rosii, asezonati cu piper, puneti 1 lingura de frunze de patrunjel, 6 felii de chorizo, 1/4 din manchego si gouda. Transferati folia cu pizza intr-o tava. Asezati tava pe fundul cuptorului pentru 4 minute. Mutati apoi la mijlocul cuptorului pentru inca 4-5 minute, in functie de cat de crocanta va placa. Procedati la fel cu celelalte bucati de aluat. 

Portii: 4 








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu