luni, 24 iunie 2013

Tarta cu Piersici si Capsune

Pentru aluat:
  • 240 g faina de grau alba (fara aditivi de crestere) 
  • 90 g unt rece (80-82%) taiat in cuburi
  • un praf mic de sare
  • 1 lingura de zahar brun
  • 125 ml apa rece

Pentru umplutura:
  • 300 g capsune spalate si injumatatite
  • 150 piersici taiate felii
  • 100 g zahar demerara
  • 30 g zahar muscovado
  • 15 g faina de grau alba
  • 1/4 lingurita coaja de lamaie ecologica proaspat rasa
  • 20 g unt nesarat taiat bucati
  • 1 ou batut (pentru ungere)

Mod de preparare:
Puneti faina, sarea, zaharul si untul intr-un blender. Pulsati 10-15 secunde, pana cand untul este incorporat. Turnati apa si pulsati din nou pana obtineti un aluat. Transferati-l pe o suprafata si framantati usor doar pana formati o bila. Inveliti-l in folie alimentara si lasati-l in frigider 30 de minute. 
Intr-un bol amestecati fructele cu zaharul, faina si coaja de lamaie. Acoperiti si puneti la rece pana la umplerea tartei. 
Incalziti cuptorul la 180 C (gaz 4). Pe o bucata de folie de aluminiu presarati 1 lingurita de faina.
Presarati putina faina si pe o suprafata si intindeti aluatul intr-un cerc cu diametrul de aproximativ 40 cm. Transferati acesta pe folia de aluminiu. Intindeti umplutura in mijlocul aluatului, (incercati sa nu puneti mult din sucul lasat de fructe) lasand pe margini liber aproximativ 7-8 cm. Asezati bucatile de unt deasupra. Aduceti marginile precum in imagine apasand foarte usor la imbinaturi pentru a sigila. Ungeti aluatul cu ou si transferati cu folia intr-o tava. Coaceti 25-30 de minute apoi lasati sa se raceasca cel putin 30 de minute. 
Serviti simplu sau cu frisca / inghetata. 













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu