miercuri, 3 iulie 2013

Pui Marinat cu Tandoori

Ingrediente:

  • 1 ceapa taiata bucati mari
  • 1 lingurita garam masala
  • 1/2 lingurita turmeric
  • 1/4 lingurita sare de mare fina
  • 1 lingurita paprika dulce
  • un praf mic de cayenne (ajustati dupa gust)
  • 1 lingura suc de lamaie proaspat stors
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 catel de usturoi 
  • 10 g ghimbir curatit
  • un praf mic de sofran 
  • 4 pulpe cu spate 

Mod de preparare:
Intr-un blender puneti toate ingredientele in afara de pui si pulsati pana obtineti o pasta fina. Impungeti de cateva ori bucatile de pui cu un cutit sau o furculita apoi puneti acestea intr-o punga. Transferati pasta din blender, sigilati punga apoi masati usor bucatile de pui astfel sa fie unse bine. Tineti la rece cel putin 3 ore. 
Incalziti cuptorul la 200 C (gaz 6). Intindeti o folie de aluminiu intr-o tava si ungeti cu putin ulei de masline. Asezati bucatile de pui si tineti la cuptor intre 20-25 de minute. Lasati sa se raceasca cel putin 5 minute inainte de a servi. 
Serviti cu salata sau cu o garnitura aleasa. 

Portii: 4





Un comentariu: