- 1 ceapa taiata bucati mari
- 1 lingurita garam masala
- 1/2 lingurita turmeric
- 1/4 lingurita sare de mare fina
- 1 lingurita paprika dulce
- un praf mic de cayenne (ajustati dupa gust)
- 1 lingura suc de lamaie proaspat stors
- 2 linguri ulei de masline
- 1 catel de usturoi
- 10 g ghimbir curatit
- un praf mic de sofran
- 4 pulpe cu spate
Mod de preparare:
Intr-un blender puneti toate ingredientele in afara de pui si pulsati pana obtineti o pasta fina. Impungeti de cateva ori bucatile de pui cu un cutit sau o furculita apoi puneti acestea intr-o punga. Transferati pasta din blender, sigilati punga apoi masati usor bucatile de pui astfel sa fie unse bine. Tineti la rece cel putin 3 ore.
Incalziti cuptorul la 200 C (gaz 6). Intindeti o folie de aluminiu intr-o tava si ungeti cu putin ulei de masline. Asezati bucatile de pui si tineti la cuptor intre 20-25 de minute. Lasati sa se raceasca cel putin 5 minute inainte de a servi.
Serviti cu salata sau cu o garnitura aleasa.
Arata foarte delicios!!
RăspundețiȘtergere