Ingrediente:
- 40 g unt nesarat
- 2 cepe
- 1/2 fenicul mare
- 2 catei mici de usturoi razaliti fin
- 125 ml vin alb
- 125 ml supa de legume sau 125 ml apa + 1/4 cub organic de legume
- piper proaspat macinat
- 1/2 lingurita mustar Dijon
- 2 lingurite marar verde sau 1 lingurita uscat
- 300 g midii fara cochilii
- 50 g cheddar razalit (puteti pune si cascaval) cateva fire de sofran
- 3 linguri de smantana (20-30% grasime)
- 400 g spaghete
Taiati ceapa marunt si feniculul in 3 apoi felii subtiri. Caliti ceapa la foc mic in unt cu putina sare 10 minute apoi adaugati feniculul. Mai caliti inca 10 minute. Adaugati usturoiul, mai lasati 30 de secunde apoi turnati vinul alb. Reduceti 5 minute dupa care puneti apa, sofran si Dijon. Lasati sa fiarba lent 10 minute. Intre timp fierbeti pastele cu putina sare confrom timpului recomandat pe pachet (al dente). Adaugati peste sos mararul, cheddar si midiile, lasati inca 2-3 minute (daca acestea au fost inghetate). Luati de pe foc, puneti smantana si ajustati asezonarea. Strecurati pastele, adaugati-le peste sos si amestecati bine apoi portionati. Optional garnisiti cu frunze de fenicul.
* Daca aveti midii vii spalati-le si curatati-le bine. Cele care sunt putin deschise aruncati-le. Puneti-le in sos si sunt gata cand cochiliile s-au deschis. Cele care nu se deschid se arunca.
** Daca aveti midii inghetate scoateti-le din congelator cu o zi inainte si tineti-le in frigider pentru o dezghetare lenta si mai putin destructiva. Nu spalati acestea daca nu au glazura.
Portii: 4
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu