joi, 24 ianuarie 2013

Cartofi Dulci Copti si Varza de Bruxelles cu Sirop de Artar


Imi plac aceste doua retete foarte mult si merg bine impreuna. Pot fi servite si separat facand astfel doua garnituri excelente.

Pentru cartofi: 
  • 1 kg cartofi dulci
  • 3 linguri ulei de masline
  • un praf cayenne
  • 1/4 lingurita chimen praf
  • 1 lingurita coriandru praf
  • 1 catel de usturoi razalit fin
  • 1 lingurita oregano
  • un praf de scortisoara
  • piper proaspat macinat
  • sare de mare sau roz fina
Pentru varza: 
  • 500 g varza bruxelles
  • 3 linguri sirop de artar
  • 1 lingurita mustar Dijon
  • sare de mare fina
  • piper proaspat macinat
  • 1 lingurita otet balsamic 
  • 1 lingurita ulei de masline
Mod de preparare:
Spalati varza bruxelles, taiati cotorul apoi in jumatate si uscati-le cu un prosop de hartie. Intr-un bol amestecati siropul de artar, mustar, otetul, mirodeniile si asezonati. Puneti acestea si amestecati bine apoi transferati-le intr-un vas termorezistent si lasati deoparte. Curatati si spalati cartofii apoi taiati acestia felii cu o grosime de aproximativ 1.5-2 cm. Intr-un bol amestecati cu ingredientele apoi aranjatii intr-o tava cu folie de aluminiu care a fost putin unsa cu ulei de masline. Coaceti in cuptor la 190° C (gaz 5) pentru 25 de minute. Scoateti si intoarceti feliile de cartofi pe cealalta parte. Acuma puteti introduce si varza in cuptor. Coaceti in continuare cartofii si varza inca 15 de minute. Scoateti varza si amestecati putin apoi mai lasati 5 minute. Cand acestea si cartofii sunt gata amestecati-le si serviti fie ca garnitura sau o salata de legume calda, optional cu putin bacon deasupra.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu