Pentru aluat:
- 219 faina de grau alba (fara aditivi de crestere)
- 1 lingurita praf de copt
- 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/4 lingurita sare
- 60 g zahar brun
- 1/2 lingurita extract de vanilie
- 86 g unt nesarat rece taiat bucati mici
- 1/2 cana dovleac puree
- 2 linguri fistic nesarat macinat
- 80 ml lapte batut
- 1 ou cu putin lapte
Pentru glazura:
- 2 linguri zahar pudra
- 1/2 lingurita sirop de artar
- cativa stropi de lapte
Mod de preparare:
Intr-un bol cu telul amestecati faina, praful de copt, sarea si bicarbonatul de sodiu. Transferati intr-un blender si pulsati cu untul cateva secunde pana cand este incorporat, 10-15 secunde. Se poate si cu mana doar ca va dura mai mult. Puneti amestecul inapoi in bol si adaugati dovleacul puree, zaharul, fisticul, amestecati dupa care puneti laptele batut, vanilia si cu o furculita formati intr-un aluat. Transferati pe o suprafata cu faina, presarati putin si pe aluat si formati un dreptunghiular.
Aduceti 1/3 din aluat spre mijloc apoi 1/3 din cealalta parte peste. Presarati putina faina, intoarceti, apasati usor sa revina la forma precedenta si repetati procesul de doua ori. La final formati incat aluatul sa aiba 20 cm l si 15 cm l. Taiati acesta in jumatate pe lungime si in 3 pe latime dupa care fiecare patrat in jumatate pe diagonala. Preincalziti cuptorul la 190 C (gaz 5). Transferati biscuitii intr-o tava de copt cu folie de aluminiu. Bateti oul cu putin lapte si cu o pensula ungeti aluatul deasupra.
Coaceti aproximativ 20 de minute, depinde de cuptor. Intr-un bol mic puneti zahar pudra, sirop de artar si cativa stropi de lapte. Amestecati si ajustati daca e prea gros sau subtire. Asezati biscuitii pe un gratar de racire apoi glazurati. Lasati sa se raceasca cel putin la temperatura camerei inainte de servire.
* Daca folositi fistic sarat puneti mai putina sare sau chiar deloc.
Portii: 12 scones
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu