miercuri, 20 februarie 2013

Burger cu Piept de Curcan si Dovlecel


Pentru marinat: 
  • 250 g piept de curcan taiat bucati mici 
  • 2 cepe verzi taiate marunt 
  • 2 catei de usturoi taiati marunt 
  • 1 lingurita sos soia ecologic 
  • 1/4 lingurita sos Worcestershire 
  • 1/4 ardei chili taiat marunt (semintele si membranele scoase) 
  • un praf de cimbru uscat 
  • 45 ml ulei de masline extra virgin 
  • un praf de enibahar 
  • 5 frunze de menta proaspata taiate marunt 
  • 1/2 lingurita mustar Dijon 
Pentru ansamblu: 
  • 1 dovlecel razalit 
  • 2 oua ecologice 
  • 1 cartof fiert razalit 
  • 100 g pesmet 
Pentru sos (optional)
  • 100 g iaurt grecesc 
  • 1 lingura ketchup 
  • 1/2 lingurita mustar Dijon 
  • 1 lingurita menta proaspata taiata marunt 
  • 1 catel mic de usturoi razalit fin 
  • cativa stropi de tabasco sau Frank's 
Mod de preparare:
Puneti toate ingredientele pentru marinat intr-un bol, amestecati-le bine dupa care acoperiti cu o folie de plastic si refrigerati o ora. Intre timp pregatiti restul de ingrediente pentru ansamblu si puneti-le intr-un bol. Preparati apoi sosul, acoperiti si lasati-l la rece. 

Scoateti bolul cu bucatile de curcan si puneti-le intr-un blender impreuna cu toate ingredientele cu care a fost marinat. Pulsati pana cand sunt bine maruntite. Transferati in bolul cu restul de ingredientele pentru ansamblu si amestecati. Preincalziti cuptorul la 190 C (gaz 5). Pregatiti o tava cu folie de aluminiu si ungeti cu putin ulei de masline. Impartiti amestecul in 6 parti egale (sau in cate parti doriti in functie de cat de mari vreti burgerii) apoi formati burgeri. Intr-o tigaie de inox sau fier la foc mic puneti o lingura de ulei de masline si aranjati cati burgeri incap. Prajiti aproximativ 2-3 minute pe o parte, indeajuns sa le dati 'o fata'. Transferati apoi in tava si coaceti in cuptor aproximativ 15 minute. Serviti pe chifle (preferabil de casa) cu salata preferata si sosul pregatit.

Portii: 6 burgeri




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu