Pentru marinat:
- 250 g piept de curcan taiat bucati mici
- 2 cepe verzi taiate marunt
- 2 catei de usturoi taiati marunt
- 1 lingurita sos soia ecologic
- 1/4 lingurita sos Worcestershire
- 1/4 ardei chili taiat marunt (semintele si membranele scoase)
- un praf de cimbru uscat
- 45 ml ulei de masline extra virgin
- un praf de enibahar
- 5 frunze de menta proaspata taiate marunt
- 1/2 lingurita mustar Dijon
- 1 dovlecel razalit
- 2 oua ecologice
- 1 cartof fiert razalit
- 100 g pesmet
- 100 g iaurt grecesc
- 1 lingura ketchup
- 1/2 lingurita mustar Dijon
- 1 lingurita menta proaspata taiata marunt
- 1 catel mic de usturoi razalit fin
- cativa stropi de tabasco sau Frank's
Mod de preparare:
Puneti toate ingredientele pentru marinat intr-un bol, amestecati-le bine dupa care acoperiti cu o folie de plastic si refrigerati o ora. Intre timp pregatiti restul de ingrediente pentru ansamblu si puneti-le intr-un bol. Preparati apoi sosul, acoperiti si lasati-l la rece.
Scoateti bolul cu bucatile de curcan si puneti-le intr-un blender impreuna cu toate ingredientele cu care a fost marinat. Pulsati pana cand sunt bine maruntite. Transferati in bolul cu restul de ingredientele pentru ansamblu si amestecati. Preincalziti cuptorul la 190 C (gaz 5). Pregatiti o tava cu folie de aluminiu si ungeti cu putin ulei de masline. Impartiti amestecul in 6 parti egale (sau in cate parti doriti in functie de cat de mari vreti burgerii) apoi formati burgeri. Intr-o tigaie de inox sau fier la foc mic puneti o lingura de ulei de masline si aranjati cati burgeri incap. Prajiti aproximativ 2-3 minute pe o parte, indeajuns sa le dati 'o fata'. Transferati apoi in tava si coaceti in cuptor aproximativ 15 minute. Serviti pe chifle (preferabil de casa) cu salata preferata si sosul pregatit.
Portii: 6 burgeri
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu