Pentru pui: 
- 300 g piept de pui taiat fasii cu o grosime intre 2-3 cm
 - 1 lingura ghimbir razalit fin
 - 2 catei mici de usturoi razaliti fin
 - 1 lingura amestec cajun
 - 30 ml ulei de masline
 - 20 ml ulei de alune de padure
 
Pentru aluat: 
- 330g faina de grau alba
 - 75 ml ulei de masline extra virgin
 - 1 lingurita sare
 - 75 ml apa calda (max 40C)
 - 2 oua ecologice
 
- 30 g unt (80-82%)
 - 4 cepe taiate pestisori fin
 - un praf de sare de mare grunjoasa
 - 50 g gouda razalita
 - 200 g broccoli taiat bucati
 - 150 g feta de oaie si capra sfarmata
 
- 1 ou ecologic batut (pentru ungerea aluatului)
 
Mod de preparare: 
Amestecati bucatile de pui cu restul de ingrediente pentru marinat intr-un bol, acoperiti si lasati la rece minim 30 de minute. 
Puneti faina intr-un bol, faceti o gaura in mijloc si puneti restul de ingrediente. Cu o furculita bateti usor ouale si lichidele incorporand treptat faina. Formati intr-un aluat, presarati putina faina pe o suprafata, transferati aluatul si framantati usor 1-2 minute pana cand incorporati excesul de faina si formati intr-o bila. Ungeti cu putin ulei de masline, puneti inapoi in bol, acoperiti si lasati deoparte o ora. 
Intre timp puteti pregati umplutura. Caliti ceapa cu sarea grunjoasa in unt aproximativ 30 de minute, la foc mic sau pana cand aceasta este caramelizata. Intr-o cratita aduceti o jumatate de cana de apa la fierbere lenta apoi reduceti focul pe minim. Puneti bucatile de broccoli, acoperiti si lasati 2 minute. Strecurati acestea dupa care tineti cateva secunde sub un jet de apa rece. Taiati in bucati mai mici apoi lasati deoparte. 
Scoateti bolul cu pui din frigider. Intr-o tigaie de inox sau fier incaliti pe foc mediu apoi aranjati bucatile de piept de pui. Lasati fara sa le miscati aproximativ 2-3 minute apoi intoarceti-le. Lasati inca 2-3 minute dupa care verificati o bucata ca aceasta sa fie gatita suficient dar nu uscata. Transferati bucatile de pui pe o farfurie, iar cand s-au racit putin taiati-le in bucati mici. Cand aveti toate ingredientele pentru umplutura pregatite preincalziti cuptorul la 200 C (gaz 6). Pregatiti o tava cu folie de aluminiu. 
Presarati faina de o suprafata. Impartiti aluatul in 4 bucati egale. Intindeti fiecare bucata intr-un cerc cu diametrul intre 26-28 cm. Asezati 1/4 din ceapa caramelizata, 1/4 din gouda razalita, 1/4 din bucatile de pui, 1/4 din feta si broccoli lasand pe margini o distanta de 5-6 cm. Aduceti marginile impaturind cate o bucata una peste alta. Transferati cu ajutorul unei palete mari in tava cu folie de aluminiu. Ungeti aluatul deasupra cu ou apoi coaceti aproximativ 20 de minute (cel mai probabil v-a trebui sa coaceti in doua ture). Lasati sa se raceasca pe un gratar de racire 5 minute inainte de a servi.
Portii: 4 tarte 






Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu