joi, 21 februarie 2013

Chai

Acest ceai este specific Indiei cu un gust deosebit care i-a conferit o recunoastere mondiala. Indeosebi il fac in sezonul rece, imi place foarte mult si este un adevarat deliciu pentru iubitorii de ceai (nu infuzie).

Pentru 1 l de ceai. 
  • 4 pastai de cardamom verde 
  • 2 boabe de enibahar 
  • 2 anason stelat 
  • 8 cuisoare 
  • 1 lingura ghimbir razalit 
  • 3 linguri zahar nerafinat 
  • 500 l apa 
  • 500 ml lapte integral 
  • 2 lingurite ceai negru vrac (Assam, English breakfast sau ceai negru African) 
Mod de preparare:

Zdrobiti in mojar boabele de enibahar si cardamom. Puneti-le intr-o cratita impreuna cu anason stelat, ghimbir, cuisoare, zahar si apa. Fierbeti acestea lent 4-5 minute. Adaugati laptele si aduceti din nou la o fierbere lenta. Puneti ceaiul si mai lasati 3 minute. Luati de pe foc si strecurati. Adesea servesc acest ceai alaturi de scones sau biscuiti. 
* Nu folositi ceaiul negru chinezesc deoarece nu se preteaza si nu este indeajuns de robust sau puternic.




Un comentariu:

  1. Cel mai superb chai din lume si gustos va rog probatil pofta buna!!!!!!

    RăspundețiȘtergere