marți, 26 februarie 2013

Cartofi cu Vanata, Feta si Ou


Ingrediente:
  • 1 vanata taiata felii de aproximativ 0.5 cm 
  • sare de mare fina 
  • 600 g cartofi taiati cuburi mici de aprximativ 2-3 cm 
  • 40 g unt (80-82%) 
  • 1 ceapa verde taiata marunt 
  • 1/2 lingurita marar verde taiat marunt 
  • 1 lingura patrunjel verde taiat marunt 
  • 1/2 lingurita turmeric 
  • 2 catei potriviti de usturoi razaliti fin 
  • piper proaspat macinat 
  • 50 g feta sfarmata sau taiata in bucati mici 
  • 2 oua ecologice 
  • 1 lingurita suc de limeta proaspat stors 
  • 1/2 lingurita mustar Dijon 
  • 3-4 stropi tabasco 
Mod de preparare:
Presarati putina sare pe ambele parti ale feliilor de vanata si lasati deoparte pe o farfurie aproximativ 20 de minute. Aduceti o oala cu un praf de sare la fierbere. Cu un servetel de bucatarie stergeti sarea si apa lasata de vanata. Intr-o tigaie de inox sau fier puneti 1 lingura de ulei de masline. Pe foc intre mic-mediu prajiti acestea pe ambele parti 3-4 minute (sau pana prind o culoare auriu deschis). Scoateti-le pe o farfurie si lasati-le sa se raceasca putin apoi taiati-le in sferturi.
Puneti cartofii in oala cu apa. Lasati sa fiarba aproximativ 15 minute, depinde de soiul de cartofi, dar indeajuns sa iti mentina textura apoi strecurati. Transferati cartofii in tigaie cu unt si la foc mediu caliti dupa plac apoi adaugati ceapa verde, usturoiul, mararul, turmeric, patrunjel, piper, amestecati bine si mai lasati 2-3 minute. Intr-o alta tigaie puneti ulei de masline si prajiti ouale la foc mic pana cand albusul este facut. Intr-un bol amestecati mustarul, tabasco si sucul de limeta.
Portionati cartofii, turnati dressing-ul peste, puneti deasupra bucati de feta si ou.

Portii: 2







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu