Pentru amestecul de condimente:
- un praf de ardei dulce (paprika)
- 1/2 lingurita turmeric
- un praf mic de chimen
- 1 lingurita ghimbir razalit fin
- 1 lingurita coriandru praf sau proaspat macinat
- un praf cardomom sau proaspat macinat
- un praf mic de chili cayenne
- un praf de sare de mare fina
- un praf de piper negru proaspat macinat
- 4 morcovi taiati felii
- 4 catei de usturoi razaliti fin
- 30 ml ulei de masline extra virgin
- 1/2 de mix din amestecul de condimente
- 100 g quinoa
- cealalta jumatate de mix de condimente ramasa
- 60 ml ulei de masline extra virgin
- 1 lingura suc de limeta proaspat stors
- sare si piper dupa gust
- 1 lingurita menta proaspata taiata marunt
- 1/2 lingurita mustar Dijon
Mod de preparare:
Amestecati intr-un bol toate mirodeniile pentru amestecul de condimente. Puneti o jumatate din acest mix intr-un alt bol impreuna cu morcovii, usturoiul si 30 ml uleiul de masline. Amestecati bine apoi transferati morcovii intr-o tava cu folie de aluminiu. Tineti la cuptor aproximativ 20 de minute la 190 C (gaz 5). Intre timp puneti quinoa intr-o strecuratoare fina si spalati sub jet de apa fierbinte pentru a indeparta gustul amar. Lasati sa se stoarca apoi transferati intr-o cratita cu cantitatea de apa recomandata pe pachet. Puneti restul de mirodenii din amestecul de ingrediente, acoperiti si fierbeti conform instructiunilor. Cand stingeti flacara lasati acoperit inca 5 minute.
Intr-un bol amestecati mustarul, suc de limeta, uleiul extra virgin si mentaapoi adaugati quinoa. Incorporati dressing-ul dupa care puenti si morcovii. Portionati si optional garnisiti cu frunze de menta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu