luni, 25 februarie 2013

Quinoa cu Morcovi Copti si Mirodenii


Pentru amestecul de condimente:
  • un praf de ardei dulce (paprika)
  • 1/2 lingurita turmeric
  • un praf mic de chimen
  • 1 lingurita ghimbir razalit fin
  • 1 lingurita coriandru praf sau proaspat macinat
  • un praf cardomom sau proaspat macinat
  • un praf mic de chili cayenne
  • un praf de sare de mare fina
  • un praf de piper negru proaspat macinat
Pentru morcovi::
  • 4 morcovi taiati felii 
  • 4 catei de usturoi razaliti fin
  • 30 ml ulei de masline extra virgin
  • 1/2 de mix din amestecul de condimente
Pentru asamblare:
  • 100 g quinoa
  • cealalta jumatate de mix de condimente ramasa
  • 60 ml ulei de masline extra virgin
  • 1 lingura suc de limeta proaspat stors
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita menta proaspata taiata marunt
  • 1/2 lingurita mustar Dijon
Mod de preparare:
Amestecati intr-un bol toate mirodeniile pentru amestecul de condimente. Puneti o jumatate din acest mix intr-un alt bol impreuna cu morcovii, usturoiul si 30 ml uleiul de masline. Amestecati bine apoi transferati morcovii intr-o tava cu folie de aluminiu. Tineti la cuptor aproximativ 20 de minute la 190 C (gaz 5). Intre timp puneti quinoa intr-o strecuratoare fina si spalati sub jet de apa fierbinte pentru a indeparta gustul amar. Lasati sa se stoarca apoi transferati intr-o cratita cu cantitatea de apa recomandata pe pachet. Puneti restul de mirodenii din amestecul de ingrediente, acoperiti si fierbeti conform instructiunilor. Cand stingeti flacara lasati acoperit inca 5 minute.
Intr-un bol amestecati mustarul, suc de limeta, uleiul extra virgin si mentaapoi adaugati quinoa. Incorporati dressing-ul dupa care puenti si morcovii. Portionati si optional garnisiti cu frunze de menta.

Portii: 2

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu