joi, 21 februarie 2013

Legume cu Taitei si Sos Dulce - Acrisor


Ingrediente:
  • 45 ml ulei de masline 
  • 2 morcovi taiati bastonase subtiri 
  • 200 g varza taiata fin 
  • 1 dovlecel injumatatit apoi taiat felii de aproximativ 0.5 cm 
  • 3 cepe verzi taiate marunt (pastrati o lingura pentru garnisire) 
  • 1 ardei chili taiat felii subtiri (scoateti semintele si membrana) 
  • 30 g ghimbir taiat marunt 
  • 1 catel de usturoi taiat marunt 
  • 1 lingurita coriandru praf 
Pentru sos:
  • 4 linguri ketchup dulce 
  • 2 linguri zahar muscovado 
  • 2 linguri sos soia ecologic 
  • 4-5 stropi tabasco sau Frank's 
  • 2 linguri otet de vin rosu 
  • 300 ml supa concentrat de pui sau legume 
  • 1 lingurita suc de limeta proaspat stors 
  • 1 lingura faina de grau alba (sau 10 g) 
  • 250 g taietei subtiri sau noodles (preferabil de casa) 
  • 200 g broccoli taiat bucati 
Mod de preparare: 
Este important sa aveti toate legumele si ingredientele pregatite la indemana. Puneti o oala (cu o capacitate medie) cu apa si putina sare la fierbere. Intr-o tigaie cu o capacitate mai mare la foc mic-mediu puneti in uleiul de masline varza si morcovii. Saute 5 minute apoi adaugati ceapa verde si dovlecelul. Mai lasati inca 5 minute. Intre timp puneti intr-o cratita la foc mic toate ingredientele pentru sos in afara de faina. Cand zaharul s-a topit si sosul este fierbinte puneti faina si amestecati cu telul pentru nu a ramane cocolase. Adaugati bucatile de ardei chili, usturoi si coriandru in tigaie apoi amestecati. Mai caliti inca 2 minute dupa care lasati deoparte. 
Puneti pastele in apa si fierbeti al dente (2-3 minute daca sunt de casa). Intre timp puneti bucatile de broccoli in sos pentru 3-4 minute apoi luati cratita de pe foc. Dupa ce ati strecurat pastele asamblati toate ingredientele in tigaie apoi portionati si garnisiti cu ceapa verde.

Portii: 4




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu