duminică, 17 februarie 2013

Cheesecake cu Mango, Fructul Pasiunii si Suc de Citrice


Pentru crusta: 
  • 120 g faina de grau alba 
  • 1/9 lingurita praf de copt 
  • 1/9 lingurita bicarbonat de sodiu 
  • 1/4 lingurita sare de mare fina 
  • 75 g unt foarte rece taiat bucati mici 
  • 40 ml apa foarte rece 
Pentru sos: 
  • 100 g zahar nerafinat 
  • 3 oua ecologice 
  • 30 ml suc de lamaie proaspat stors 
  • 30 ml suc de limeta proaspat stors 
  • 80 ml suc de portocala proaspat stors 
  • 60 g unt nesarat (82%) 
  • 1 fructul pasiunii 
Pentru umplutura:
  • 200 ml smantana pentru frisca (sa nu fie vegetala sau cu indulcitori) 
  • 600 g mascarpone la temperatura camerei 
  • 1 lingurita extract de vanilie 
  • 150 g zahar nerafinat 
  • 150 g mango 
  • 50 ml suc de portocale proaspat stors 
  • un praf de nucsoara proaspat razalita 
Mod de preparare a crustei: 
Intr-un blender pulsati faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare si unt pana cand sunt bine incorporate (aprox 20 de secunde). Turnati apa rece si continuati pana cand obtineti un aluat. Transferati pe o suprafata, presarati foarte putina faina si framantati usor 1 minut sau pana cand incorporati excesul de faina si formati intr-o bila. Inveliti in folie de plastic si lasati la rece 30 de minute. 

Prepararea sosului: 
Puneti intr-o cratita pe flacara mica zaharul, ouale si sucul de citrice. Amestecati continuu cu telul pana cand zaharul s-a topit iar cand incepe sa se ingroase luati de pe foc. Adaugati untul si continuati sa amestecati pana s-a topit. Strecurati acesta, adaugati fructul pasiunii, amestecati apoi lasati deoparte. 

Prepararea umpluturii: 
Pulsati pulpa de mango intr-un blender mic cu sucul de portocala pana obtineti un puree fin. Bateti frisca apoi intr-un alt bol amestecati bine mango cu restul de ingrediente. Incorporati apoi acestea frisca, acoperiti si lasati la rece. 

Ansamblu: 
Preincalziti cuptorul la 190 C (gaz 5). Presarati faina pe o suprafata si pe aluat apoi intindeti incat sa acopere si marginile une tavi rotunde (eu am folosit o tava rotunda standard). Aranjati folie de aluminiu pe marginile aluatului ducand putin peste marginea tavii in afara si apasati usor pentru a ramane lipit de aceasta. Puneti o alta bucata de folie pe fund deasupra aluatului si o cana de fasole. Coaceti la cuptor 10 minute apoi luati cu grija fasolea si folia de pe crusta . Lasati acesta sa se raceasca. 
Mutati cuptorul la 150 C (gaz 2). Turnati in crusta pregatita jumatate din amestecul cu mascarpone, nivelati apoi turnati si jumatate din sos. Niveland si acesta amestecati usor cu o lingurita. Turnati restul de crema cu mascarpone, iar cand acestea este uniform puneti deasupra sosul ramas. Coaceti in cuptor 35 de minute dupa care scoateti tava si lasati sa se raceasca complet. Acoperiti cu folie de plastic si refrigerati minim 10 ore inainte de servire (peste noapte este si mai bine). Inainte de a servi optional taiati excesul de crusta de pe margini pana la umplutura.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu