Aceasta combinatie de ton cu mascarpone imi place sa o folosesc atat la oua umplute cat si la sandwich-uri. Este preferata mea salata cu ton. Cantitatile folosite au fost pentru doua meniuri principale cu salata preferata dar pot fi si aperitive excelente.
Ingrediente:
- 5 oua ecologice la temperatura camerei
- 1 lingurita mustar Dijon
- 50 g mascarpone
- 45 ml ulei de masline extra virgin
- partea alba de la o ceapa verde
- 60 g ton bucati in suc propriu stors
- sare si piper negru proaspat macinat
- chili cayenne (optional)
- 2 bucati de limeta
Mod de preparare:
Aduceti o cratita cu apa la fierbere lenta. Lasati usor ouale in apa si setati cronometru pentru 8 minute. Scoateti acestea si transferati intr-un bol cu apa foarte rece. Curatiti-le de coaja apoi taiati-le in jumatate pe lungime. Separati cu grija galbenusurile de albusuri.
Intr-un blender mic puneti mascarpone, mustar, ceapa verde, galbenusurile si pulsati pana obtineti o pasta fina. Tranferati intr-un bol, adaugati ulei de masline si ton, amestecati bine apoi asezonati dupa gust. Umpleti albusurile fie cu o lingurita sau cu ajutorul pungilor / formelor de ornat. Optional presarati chili cayenne deasupra dupa gust si putin ulei de masline. Serviti cu bucati de limeta si optional salata preferata (eu am servit alaturi o chifla dar merge foarte bine si cu paine prajita).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu