miercuri, 13 februarie 2013

Oua Umplute cu Ton si Mascarpone

Aceasta combinatie de ton cu mascarpone imi place sa o folosesc atat la oua umplute cat si la sandwich-uri. Este preferata mea salata cu ton. Cantitatile folosite au fost pentru doua meniuri principale cu salata preferata dar pot fi si aperitive excelente.


Ingrediente: 
  • 5 oua ecologice la temperatura camerei 
  • 1 lingurita mustar Dijon 
  • 50 g mascarpone 
  • 45 ml ulei de masline extra virgin 
  • partea alba de la o ceapa verde 
  • 60 g ton bucati in suc propriu stors 
  • sare si piper negru proaspat macinat 
  • chili cayenne (optional) 
  • 2 bucati de limeta 

Mod de preparare:
Aduceti o cratita cu apa la fierbere lenta. Lasati usor ouale in apa si setati cronometru pentru 8 minute. Scoateti acestea si transferati intr-un bol cu apa foarte rece. Curatiti-le de coaja apoi taiati-le in jumatate pe lungime. Separati cu grija galbenusurile de albusuri. 

Intr-un blender mic puneti mascarpone, mustar, ceapa verde, galbenusurile si pulsati pana obtineti o pasta fina. Tranferati intr-un bol, adaugati ulei de masline si ton, amestecati bine apoi asezonati dupa gust. Umpleti albusurile fie cu o lingurita sau cu ajutorul pungilor / formelor de ornat. Optional presarati chili cayenne deasupra dupa gust si putin ulei de masline. Serviti cu bucati de limeta si optional salata preferata (eu am servit alaturi o chifla dar merge foarte bine si cu paine prajita).










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu