miercuri, 13 februarie 2013

Chifle cu Usturoi, Ceapa Rosie si Seminte


Ingrediente:
  • 125 ml apa 
  • 250 ml lapte integral 
  • 30 g drojdie proaspata 
  • 45 ml ulei de masline extra virgin 
  • 1 lingurita sare 
  • 1 lingura zahar 
  • 530 g faina de grau alba 
  • 100 g faina de secara 
  • 5-6 catei de usturoi (nu mari) 
  • 1 lingurita ulei de masline 
  • un praf sare de mare fina 
  • un praf de mirodenii (optional) 
  • 1/2 ceapa rosie 
  • 1 ou ecologic 
  • 1 lingura lapte 
  • seminte de floare soarelui 
Mod de preparare:
Puneti apa si laptele intr-un bol si incalziti 30 de secunde. Sfarmati drojdia peste lapte si apa, apoi adaugati zaharul, sarea si amestecati bine. Intr-un bol puneti fainele inglobandu-le bine cu un tel. Turnati lichidele peste acestea si cu o furculita formati intr-un aluat. Tranferati pe o suprafata cu excesul de faina ramas si framantati 8-9 minute incorporand aceasta treptat. Transferati intr-un bol cu o lingura de ulei de masline, ungeti aluatul si fundul bolului, acoperiti si lasati intr-un loc cald o ora. 

Preincalziti cuptorul la 180 C (gaz 4). Fara sa curatati usturoiul zdrobiti-l usor, puneti-l intr-o tava cu folie de aluminiu, ulei de masline deasupra, sare si mirodeniile. Tineti la cuptor 10 minute dupa care scoateti tava si stingeti cuptorul. Curatati usturoiul de coaja, puneti-l in blender cu ceapa si pulsati pana cand acestea sunt maruntite. 
Presarati un praf faina pe o suprafata, apasati si intindeti putin aluatul. Puneti ceapa cu usturoiul si framanati usor pentru a incorpora acestea. Impartiti apoi aluatul in 10 bucati aproximativ egale. Formatile in bile (ajutati-va presarand putina faina daca este nevoie) si aranjati-le intr-o tava cu folie de aluminiu lasand cel putin 5 cm intre ele (eu am fost nevoita sa le pun pe doua ture). Acoperiti acestea cu un prosop si mai lasati sa creasca 40 de minute. Preincalziti cuptorul la 190 C (gaz 5). Inainte sa le introduceti in cuptor ungeti deasupra cu ou apoi presarati seminte de floarea soarelui. Coaceti chiflele intre 20-25 de minute sau pana au o culoare aurie. Lasati sa se raceasca cel putin la temperatura camerei inainte de a servi.

Portii: 10 chifle mari






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu